19 / 04 / 2024

İnşaat sektörü için taş ocaklarına ihtiyaç var!

İnşaat sektörü için taş ocaklarına ihtiyaç var!

Taş Ocakları Birliği Başkanı Sarper, halkın, inşaat sektörü ve alt yapı için taş ocaklarının çalışmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.



Girne'de birçok vatandaşın tepkisine neden olan taş ocakları faaliyete devam ediyor. Taş Ocakları Birliği Başkanı Cenk Sarper, inşaat sektörü için çalışmalara devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Kıbrıs Gazetesi'nde yer alan habere göre Sarper, “Dağlara dokunmayın neredeyse Girne’yi göreceğiz” dediğine işaret ederek, bu ülkede inşaat sektörünün çalışmasını, yol yapılmasını, altyapı oluşturulmasını isterseniz, bu ocaklar çalışmak zorunda” açıklamasında bulundu.

Çevreye en az zararı vermek için çabaladıklarını söyleyen Sarper, “İnsanlar ev, yol, kaldırım, alt yapı istiyor. Bugün bunları yapmak için bizim bu ocaklara ihtiyacımız var. Bunları yapmak içinde alçı taşı gerekiyor. İnsanlar her şeyi istiyor ve bizde talebi karşılamak için çalıyoruz. İnşaat sektörü gibi sektörlerin talebelerinin karşılanması gerek” dedi.

Sarper, “Bu tür istekler olduğu sürece bizde bu talepleri karşılamak zorundayız. Bunu yaparken de AB standartlarına uygun son teknoloji makineleri kullandığımız için çevreye verilen zararı minimuma indirmeye çalışıyoruz. Çoğu kişi çıkan fazlalıkları atık sanıyor fakat onlar atık değil stoktur” diye konuştu. 
 


Geri Dön