19 / 04 / 2024

İnşaat sektörü KOSGEB'in çağrılarına dahil edilmeli!

İnşaat sektörü KOSGEB'in çağrılarına dahil edilmeli!

STSO 2016 Yılı 1. Olağan Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı gerçekleşti. STSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, ülke ekonomisi için önemli güç olan inşaat sektörünün, KOSGEB'in bundan sonraki çağrılarına dahil edilmesi gerektiğini söyledi.



STSO 2016 Yılı 1. Olağan Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı, Davut Altan Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı. STSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki, Murzioğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya katılan KOSGEB Samsun Müdürü Ahmet Dursunoğlu, KOBİ destekleri ve yeni çağrıya çıkan KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 


ÖNCELİK İMALAT SANAYİ 


Öncelikli olarak imalat sanayi için yeni hazırlamış olan KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında proje teklif çağrışma çıkıldığını belirten Dursunoğlu, "Çağrı kapsamında imalatçı KOBİ'lere toplam 300 milyon liralık proje desteği sağlanacak. Buna göre; orta-yüksek ve ileri teknoloji sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ''ler "Kapasite Geliştirme" başlığı altında 300 bin TL hibe ve 500 bin TL faizsiz geri ödemeli olmak üzere toplam 800 bin TL destekten yararlanabilecekler" diye konuştu. 


GEREKLİ ÇALIŞMA YAPILMALI 


STSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğiu da inşaat sektörünün, KOSGEB'in bundan sonraki çağrılan kapsamına alınması gerektiğine vurgu yaptı. İnşaat sektörünün ekonominin itici gücü olduğunu belirten Başkan Murzioğlu, "200 tane meslek grubunu tetikleyen bir inşaat sektörünün, imalat sektörüne verilen desteklerden yararlanması gerektiğini düşünüyorum. Takdir edersiniz ki; ülkemizde en çok iş kazalarının yaşandığı sektörlerin başında inşaat sektörü gelmekte. Hatta bu kazalar ölümle sonuçlanabiliyor. Teknoloji her geçen gün gelişiyor. Ama sektör bundan tam anlamıyla faydalanamıyor. Aynı şekilde, bundan önce hiç destek verilmeyen eğitim sektörünün de KOSGEB desteklerinden faydalanması için gerekli çalışına yapılmalıdır" dedi.  Başkan Murzioğlu ayrıca, tüm KOBİ'leri KOSGEB desteklerinden yararlanmaya davet etti. 



Haber Gazetesi


Geri Dön