28 / 03 / 2024

İnşaat sektöründe yerli üretimin önü açılmalı!

İnşaat sektöründe yerli üretimin önü açılmalı!

İnşaat sektörünün ivme kazanması için dışa bağımlılığın azaltılması gerektiğinin altını çizen Ülkealan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan, yerli üretimin önünün açılması gerektiğini söyledi..



Ülkealan Yapı Endüstrisi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan, inşaat sektörü ile ülke ekonomisinin gelişiminin üretime ve dış bağımlılığı azaltmaya bağlı olduğunu kayderek “İnşaat sektörünün ivme kazanması ve bu durumun Türkiye ekonomisi için katma değer sağlaması için sektörel dışa bağımlılıkların azaltılması gerekiyor. Bu sayede Türk ekonomisi değerine değer katacaktır” dedi.

“Demir ve çimento fiyatları dolara endeksli olmamalı”

Demir ve çimento fiyatlarında her yıl yaşanan artışın inşaat sektörünü olumsuz etkilediğini anlatan Tolga Ülkealan “Demir veya çimento fiyatının dolara endeksli olmaması lazım. Daire içinde kullandığımız ürünlerde olabildiğince yerli ürün kullanırsak dışa bağımlılığımızı azaltmış oluruz. Bir diğer önemli konu ise; KDV muhakkak daha adil kademelendirilmeli. Bu kademelendirilmeler yapılırken de adil bir şekilde düzenlenmesi gerekiyor. Haksız rekabet önlenmeli” dedi.
 
Kaçak işçi çalıştırarak kazaların yaşanmasının yine devlet tarafından önlenmesi gerektiğini söyleyen Ülkealan, işçi güvenliği noktasının da yeniden gözden geçirilmesinin gerekliliğini vurguladı.

Sunset İncek Başkent’e yakışacak

İnşaat sektöründe yerli üretimin önü açılmalı!

İncek’te inşaatı bağlayan Sunset İncek projesinin Başkent’e yenilik getireceğinin vurgusunu yapan Ülkealan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan “ İnşaatı başlayan projemiz ile lokasyon olarak da fark yaratıyoruz. Öyle bir lokasyonda yer alıyoruz ki tüm manzaraya hâkimiz. İncek Bulvarı’ndan yukarıya doğru döndüğümüzde yeni gelişen ve gelişmeye de devam edecek olan bir lokasyon üzerinde yer alıyoruz. Şehre olan yakınlığı ve İncek semtinin en revaçta olan bölgesinde yükselen İncek Sunset sunduğu yaşam alanları ile de fark yaratıyor. 2+1, 3+1+1 , 5+1+1 ve 6+1+1 seçenekleri ile farklı yaşam seçeneklerini aralayan projemiz, bütün daire sakinlerinin beklentilerine cevap verebilecek şekilde tasarlanacak olan yeşil alanlar, çocuk parkı, fitness center, kapalı yüzme havuzu ve her ihtiyaca cevap verebilecek sosyal alanlar ile de fark yaratacak” dedi.

 


Geri Dön