18 / 04 / 2024

İlhan Erdal'dan inşaat sektöründe yerli ürün vurgusu! 

İlhan Erdal'dan inşaat sektöründe yerli ürün vurgusu! 

Tona Yapı ve Safe İnşaat Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı İlhan Erdal; konut sektöründe millileşme ve yerli üretim olgusuna dikkat çekti...



Konut sektöründe millileşme ve yerli üretim olgusuna dikkat çekene Tona Yapı ve Safe İnşaat Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı İlhan Erdal, konuya ilişkin açıklama yaptı. 

"İnşaat girdilerinin yüzde 95’ini ülke olarak dünya standartlarında zaten üretebiliyoruz" diyen İlhan Erdal, "Mevcut imalatlarımızda da felsefemiz, en iyi yerli ürünü kullanmak. Hem Beytepe’de konumlandırmış olduğumuz Duru Beytepe projemizde hem de hayata geçireceğimiz diğer konutlarda inşaatlarımıza bu şekilde devam ediyoruz. Aradığımız yerli ürünü bulamadığımız takdirde ancak ithalata yöneliyoruz. Onda da önceliğimiz Türkiye’de üretimi yapılan markalar" şeklinde konuştu. 

Yerli ürünlerimiz daha kaliteli

Erdal, inşaat sektörünün markalaşması gerektiğininın altını çizdi. "İnşaat sektörü girdileri tüm diğer sektörlerde olduğu gibi markalaşmak zorunda" diyen Erdal sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Maalesef tüketici bu noktada çok bilinçli değil. Yabancı üretim kesinlikle kalitelidir diye düşünülüyor. Hâlbuki başta seramik olmak üzere birçok üründe Türkiye yerli malı ürünlerimiz oldukça kaliteli. İtalya mermeri diye kullanılan ürünleri bile aslında ülkemizde üretip, İtalyan markası etiketi ile tekrar bize satıyorlar."


Geri Dön