28 / 03 / 2024

İnşaat sektörü yüzde 5'in üzerinde büyüme hedefliyor!

İnşaat sektörü yüzde 5'in üzerinde büyüme hedefliyor!

TÜRKİYE İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Dündar Yetişener, inşaat sektörünün her zaman ekonomin üstünde büyüdüğünü belirterek, "Geçen yıl inşaatta büyüme yüzde 7,1 oranında gerçekleşti...



Geçen yıl inşaatta büyüme yüzde 7,1 oranında gerçekleşti. Bu yıl inşaatta iç pazarın büyüme hedefi yüzde 5'in üzerinde. 


TÜRKİYE İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Dündar Yetişener, inşaat sektörünün her zaman ekonomin üstünde büyüdüğünü belirterek, "Geçen yıl inşaatta büyüme yüzde 7,1 oranında gerçekleşti. Bunda artan kamu yatırımlarının payı yüksek oldu. Bu yıl inşaatta iç pazarın büyüme hedefi yüzde 5'in üzerinde'' dedi. 


Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen "Yerel Seçimlerin Ardından Beklentiler" konulu toplantının açılışında konuşan Yetişener, Türkiye inşaat malzemeleri sanayinin 2014 yılı büyüme göstergelerinin pozitif yönde geliştiğini ifade ederek, sektörü ve ekonomiyi daha yukarıya taşıyabilmek için gereken yapısal reformların bir an önce gerçekleştirilmesi, beklenen yasa ve yönetmeliklerin ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. 

Yetişener, yerel seçimlerin ardından Türkiye'de tüm kesimlerinin ekonomiye odaklanarak üretim ekseninde birleşme zamanı olduğunu dile getirerek, "Demokrasi adına sevindirici olan yüksek bir katılımla gerçekleşen yerel seçimleri geride bıraktık. 


Seçilen tüm belediye başkanlarını ve yerel yöneticileri kutluyor, başarılar diliyorum. Ülke olarak şimdiki gündemimiz ekonomi, üretim olmalı, yani iş ve aş olmalıdır. Bizler sanayiciyiz. 

Bizim görevimiz, üretimimizi, istihdamımızı, yatırımlarımızı ve ihracatımızı artırmaktır. Tüm sosyal paydaşlarımızla birlikte ve bütün enerjimizle bizler bunun için çalışıyoruz" diye konuştu. Yetişener, ABD'de inşaat ve konut sektörlerinde toparlanmanın sürdüğüne ve AB ülkelerinde ise 3 yılın ardından inşaat sektörünün ilk kez 2014 yılında büyüme sürecine girdiğine işaret ederek, Türk inşaat malzemeleri sanayinin 2014 yılı büyüme göstergelerinin de pozitif yönde geliştiğini ifade etti. 


Rakamlara bakıldığında Türkiye ekonomisinin geçen yılı yüzde 4 büyüme ile kapattığına dikkati çeken Yetişener, şöyle konuştu: "2014'te Türkiye ekonomisinin yüzde 4 oranında büyüme hedefi var. Bilindiği üzere inşaat sektörü her zaman ekonomin üstünde büyür. 

Geçen yıl inşaatta büyüme yüzde 7,1 oranında gerçekleşti. Bunda artan kamu yatırımlarının payı yüksek oldu. Bu yıl inşaatta iç pazarın büyüme hedefi yüzde 5'in üzerinde. Ayrıca özel sektör harcamalarındaki payın 2014'te, geçtiğimiz yıla göre daha fazla olması beklenmektedir." Yetişener, 2014 yılı Ocak ve Şubat ayları verilerine göre, inşaat malzemeleri üretiminde ve ihracatında hızlı bir artış yaşandığını, sektörün iç piyasa ile birlikte bu yıl ihracat ağırlıklı büyümeye devam edeceğini vurgulayarak, "Hep söylediğim gibi pergeli Türkiye'ye koyduğumuzda, 2-3 saat uçuşla varabileceğimiz tüm ülkeler bizim doğal pazarımız. Hedefimiz, onların da ötesine Afrika'nın en ucundan, Asya'nın uzak ülkelerine kadar Türk inşat malzemelerini ulaştırmak, bu yıl 24-25 milyar dolarlık ihracat hedefimizi gerçekleştirmektir" değerlendirmesinde bulundu. 


Ticari Hayat Gazetesi 


Geri Dön