20 / 04 / 2024

İnşaat sektöründe 2018'in gündemi kentsel dönüşüm!

İnşaat sektöründe 2018'in gündemi kentsel dönüşüm!

2018'in yol haritasını çizen sektör temsilcileri, kentsel dönüşümün önümüzdeki yıl en önemli gündem maddesi olacağını söylüyor..



İnşaat sektörü yatırım ve konut satışlarında hareketli bir yılı geride bırakmaya hazırlanırken, 2018 yılındaki hedeflerini belirlediler. Deprem bölgesinde yer alan Türkiye'de 1999 yılından önce yapılan binaların çoğunun risk taşıdığını söyleyen sektör temsilcileri, kentsel dönüşümün önümüzdeki yıl en önemli gündem maddesi olacağını söylüyor. 

 

Habertürk Gazetesi'nden Esin Tümer'in haberinde göre 2017 yılını değerlendiren geminin kaptanları, 2018 yılında çizecekleri yol haritalarını da paylaştı.


Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal:

"Dönüşüm projeleri radarımızda"

İnşaat sektöründe 2018 in gündemi kentsel dönüşüm!

Başakşehir'de bugüne kadar 8 proje geliştiren FuzuL Grup, bölgedeki 9'uncu projesini Başakcity adıyla hayata geçiriyor. 2017'de 747 adet konut satışından 730 milyon TL ciro elde eden firma 2018'de 1 milyar ciro hedefliyor. Firmanın 2018 yol haritası hakkında bilgi veren Eyüp Akbal, "Bu yıl Ar-Ge için 1 milyon TL harcadık. Ar-Ge için önümüzdeki sene bütçemizi en az yüzde 50 artırmış olacağız. Yabancıya satılan hacim 150 milyon TL. Yurtdışına doğrudan yatırım yapmaktan ziyade buradaki birikimimizi bilgimizi paylaşmayı düşünüyoruz. Suudi Arabistan'da proje geliştiren birkaç firma knowhow'ımızı almak istiyor. Değerlendirme aşamasındayız. Konut satış adedimizin de 820 adede ulaşmasını öngörüyoruz. Kentsel dönüşüm için bir oran vermek için henüz erken, ancak ilgi alanımızda bu tür projeler de var" açıklamasında bulundu.


Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu

"İki yakada dönüşüme imza atacak"

İnşaat sektöründe 2018 in gündemi kentsel dönüşüm!

İstanbul Bağdat Caddesi'nde devam eden 12 adet kentsel dönüşüm projesi bulunan Tahincioğlu Gayrimenkul, Beykoz, Ataşehir ve Zeytinburnu'nda, çeşitli kentsel dönüşüm projeleri üzerine çalışmalarını da sürdürüyor.

 

Özcan Tahincioğlu İstanbul'da yaklaşık 600 bin konutun yeniden yapılması gerekliliğinin konut serktörünün en önemli gündem maddesini oluşturduğunu söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşümü hızlandırmak ve uygulanabilir hale getirmek için önemli düzenlemelere imza attığını hatırlatan Özcan Tahincioğlu, "Yeni düzenlemelerle de bu sürecin hızlanacağına inancımız tam. Tahincioğlu olarak bizim de Beykoz'da, Ataşehir'de, Zeytinburnu'nda, çeşitli kentsel dönüşüm projeleri üzerine çalışmalarımız bulunuyor. Bunlara ek olarak, Bağdat Caddesi'nde de 12 adet kentsel dönüşüm projemiz devam ediyor. Gelecek yıl Kağıthane'de ön satışa başladığımız Nidapark Ayyıldız projemizin lansmanını gerçekleştirmeyi ve yıl içerisinde Beykoz, Çengelköy ve Zeytinburnu'ndaki projelerimizi satışa çıkarmayı planlıyoruz" diye konuştu.

 

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Özen Kuzu

"15 yılda 7.5 milyon konut yenilenmeli"

 

İnşaat sektöründe 2018 in gündemi kentsel dönüşüm!

İnşaat sektörünün 2023 hedeflerinden birinin dünya çapında saygınlığı olan 'Türk Müteahhitliği' markasını yaratmak olduğunu vurgulayan Özen Kuzu, "Bunun için öncelikle ikamet ettiğimiz şehirleri revize etmeliyiz ki global anlamda örnek teşkil edebilsin. Hükümetimizin izlediği kentsel dönüşüm projesi kapsamında her yıl 500 bin konutun yenilenmesi gerekiyor. Toplamda 15 yılda 7.5 milyon konut yenilenmeli, sağlıklı yapıların yanı sıra geleneksel ve modern mimarinin harmanlandığı kentin dokusuyla bağdaşan, güçlü altyapı projelerine ve ulaşım agarma sahip marka şehirler ortaya çıkarılmalıdır" dedi.

 

DÜNYADA İLK 20’YE GİRME HEDEFİ

 

Özen Kuzu, Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesinde 130'uncu sırada yer aldıklarını belirterek önümüzdeki dönemde ilk 20 firmaya girmeyi hedeflediklerini ifade etti.

 


Geri Dön