19 / 04 / 2024

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 15 artacak!

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 15 artacak!

Manpower Türkiye Genel Müdürü Hatipoğlu, "Bu yılın son çeyreğinde en güçlü işe alım beklentisi yüzde 15 ile inşaat sektöründe" dedi.



Manpower Türkiye Genel Müdürü Hatipoğlu, "Bu yılın son çeyreğinde en güçlü işe alım beklentisi yüzde 15 ile inşaat sektöründe" dedi.


Manpower Türkiye Genel Müdürü Reha Hatipoğlu, bu yılın son çeyreğinde en güçlü işe alım beklentisinin yüzde 15 ile inşaat sektöründe olduğunu belirterek, "Gerek kentsel dönüşüm gerekse büyük inşaat projelerinde son dönemde yaşanılan artış, buradaki istihdam ihtiyacını da büyütüyor." dedi.


Manpower Group, bu yılın 4'üncü çeyreğindeki istihdam pazarı faaliyetlerine ilişkin tahminlerde bulunmak üzere 43 ülke ve bölgede 59 bin, Türkiye'de ise bin işverenle görüşme gerçekleştirdi.


Araştırmaya göre, Türkiye'deki işverenler istihdam hızının ekim-aralık döneminde önceki çeyreğe kıyasla değişken ölçülerde artmasını bekliyor. Gelecek 3 ay boyunca Türkiye'deki istihdam hızının orta seviyede olacağı tahmin ediliyor.


İşverenlerin yüzde 16'sı işe alımda artış, yüzde 10'u düşüş beklerken, yüzde 70’i ise bir değişim öngörmüyor. Veriler, mevsimsel değişimlere uyarlandığında görünüm yüzde 10 artış olarak hesaplanıyor. İşe alım beklentilerinde önceki çeyreğe göre yüzde 4'lük yükseliş, geçen yılın aynı çeyreğine göre de yüzde 5'lik düşüş söz konusu.


"11 sektörün 10'unda istihdam artışı bekleniyor"

Araştırmaya konu 11 sektörün 10'unda ve 5 coğrafi bölgede işverenler, gelecek çeyrekte istihdam seviyelerinde artış öngörüyor. 


Araştırmaya göre, gelecek 3 aylık dönemde 5 bölgenin tamamında istihdam seviyesinde artış öngörülmekte. En güçlü istihdam piyasası, "Net İstihdam Görünümü" yüzde 15 seviyesinde olan İç Anadolu Bölgesinde tahmin ediliyor. Marmara'da yüzde 13 ile istikrarlı bir işe alım faaliyeti beklenirken, Ege'de genel görünüm yüzde 11 düzeyinde. Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde ise sırasıyla yüzde 4 ve yüzde 2 ile yavaş bir işe alım faaliyeti beklentisi hakim.


"Üretim sektörü, yılın son 3 ayında aktif bir işe alım hızı bekliyor"

Manpower Türkiye Genel Müdürü Reha Hatipoğlu, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, iş piyasalarında ertelenen istihdam artışlarının kendini 4'üncü çeyrekte göstereceğini ifade ederek bu yılın son çeyreğinde en güçlü işe alım beklentisinin yüzde 15 ile inşaat sektöründe olduğunu söyledi.


Hatipoğlu, inşaat sektöründeki istihdam beklentisinin yüksek olmasına ilişkin şu görüşleri dile getirdi:


"Son birkaç yıldır özellikle İstanbul olmak üzere, pek çok büyük şehirde kentsel dönüşüm hız kazanmış durumda. Kentsel dönüşümün, beraberinde yeni konut veya iş yeri projeleri ve yeni inşaatlar getirmesi kaçınılmaz. Bu da Türkiye’deki inşaat sayısının artmasına neden oluyor. Ayrıca yine son dönemde kamu finansmanlı büyük inşaat projeleri de yükselişte. Bu projeler çok büyük çaplı olduğu için bir tanesinde bile yüzlerce çalışana ihtiyaç duyulabiliyor. Kısacası, gerek kentsel dönüşüm gerekse büyük inşaat projelerinde son dönemde yaşanılan artış, buradaki istihdam ihtiyacını da büyütüyor."



AA



Haber Takvim'de şu şekilde yer aldı


Manpower Türkiye Genel Müdürü Reha Hatipoğlu, yılın son çeyreğinde en güçlü işe alım beklentisinin inşaat sektöründe olduğunu belirterek, "Gerek kentsel dönüşüm gerekse büyük inşaat projelerinde yaşanan artış, buradaki istihdam ihtiyacını da büyütüyor" dedi. Manpower'ın araştırmasına göre; işverenler istihdam hızının Ekim-Aralık döneminde önceki çeyreğe kıyasla artmasını bekliyor. Araştırmaya konu 11 sektörün 10'unda ve 5 coğrafi bölgede işverenler, istihdamda artış öngörüyor.


Takvim 




Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Manpower Türkiye Genel Müdürü Reha Hatipoğlu, bu yılın son çeyreğinde en güçlü işe alım beklentisinin yüzde 15 ile inşaat sektöründe olduğunu belirterek, kentsel dönüşüm gerekse büyük inşaat projelerinde son dönemde yaşanılan artış, buradaki istihdam ihtiyacını da büyütüyor." dedi. Araştırmaya göre, işverenler istihdam hızının ekim-aralık döneminde değişken ölçülerde artmasını bekliyor. Gelecek 3 ay boyunca istihdam hızının orta seviyede olacağı tahmin ediliyor. 



Habertürk



Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Manpower Group, bu yılın 4'üncü çeyreğindeki istihdam pazarı faaliyetlerine ilişkin tahminlerde bulunmak üzere 43 ülke ve bölgede 59 bin, Türkiye'de ise bin işverenle görüşme gerçekleştirdi. Araştırmaya göre, Türkiye'deki işverenler istihdam hızının ekim-aralık döneminde önceki çeyreğe kıyasla değişken ölçülerde artmasını bekliyor. İşverenlerin yüzde l6'sı işe alımda artış, yüzde 10'u düşüş beklerken, yüzde 70'i ise bir değişim öngörmüyor. En güçlü işe alım beklentisi inşaat sektörü olarak öne çıkıyor. 


Yeni Şafak


Haber Yeni Asya'da şu şekilde yer aldı


MANPOWER Türkiye Genel Müdürü Hatipoğlu, "Bu yılın son çeyreğinde en güçlü işe alım beklentisi yüzde 15 ile inşaat sektöründe" dedi. Manpower Türkiye Genel Müdürü Reha Hatipoğlu, bu yılın son çeyreğinde en güçlü işe alım beklentisinin yüzde 15 ile inşaat sektöründe olduğunu belirterek, "Gerek kentsel dönüşüm gerekse büyük inşaat projelerinde son dönemde yaşanılan artış, buradaki istihdam ihtiyacını da büyütüyor." dedi. Manpower Group, bu yılın 4'üncü çeyreğindeki istihdam pazarı faaliyetlerine ilişkin tahminlerde bulunmak üzere 43 ülke ve bölgede 59 bin, Türkiye'de ise bin işverenle görüşme gerçekleştirdi. Araştırmaya göre, Türkiye'deki işverenler istihdam hızının ekim-aralık döneminde önceki çeyreğe kıyasla değişken ölçülerde artmasını bekliyor. Gelecek 3 ay boyunca Türkiye'deki istihdam hızının orta seviyede olacağı tahmin ediliyor. İşverenlerin yüzde 16'sı işe alımda artış, yüzde 10'u düşüş beklerken, yüzde 70'i ise bir değişim öngörmüyor. Veriler, mevsimsel değişimlere uyarlandığında görünüm yüzde 10 artış olarak hesaplanıyor.


Yeni Asya


Geri Dön