29 / 03 / 2024

İnşaat Sektöründe Mimari Haklar Semineri yapılacak!

İnşaat Sektöründe Mimari Haklar Semineri yapılacak!

İnşaat Sektöründe Mimari Haklar Semineri yapılacak. Mimari tasarım ve eserlerin korunması, yükleniciler ve mimarlar için alternatif uyuşmazlık çözüm yolları gibi konuların tartışılacağı seminer, ücretsiz izlenebilecek.



Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Dr. Levent Bıçakçı Hukuk Bürosu’nun düzenlediği “İnşaat Sektöründe Mimari Haklar Semineri”, 11 Nisan 2014 Cuma günü, Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü Galata Salonu’nda gerçekleştirilecek. Mimari tasarım ve eserlerin korunması, yükleniciler ve mimarlar için alternatif uyuşmazlık çözüm yolları gibi konuların tartışılacağı seminer, ücretsiz izlenebilecek.


Seminer, Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Güzel ve Avukat Dr. Levent Bıçakçı’nın açılış konuşmalarıyla saat 14:00’te başlayacak. İlk oturumda, Kadir Has Üniversitesi’nden Yard. Doç. Dr. Özge Uzun Kazmacı “Türk Borçlar Kanunu’na Göre Eser Sözleşmesinde Yüklenicinin ve Özellikle Mimari Projelerde Mimarın Ayıp Sebebiyle Sorumluluğu", Yard. Doç. Dr. Esra Hamamcıoğlu ve Araştırma Görevlisi Argun Karamanlıoğlu “Mimari Tasarım ve Eserlerin Korunması”; Dr. Levent Bıçakçı Hukuk Bürosu’ndan Avukat Sevde Erek ise “Mimari Tasarım ve Eserlerin Korunmasına İlişkin Yargı Kararlarının Değerlendirilmesi” konulu birer sunum yapacak.


Teğet Mimarlık’tan Mimar Ertuğ Uçar’un moderatörlüğü üstleneceği 2. oturumda, Dr. Levent Bıçakcı Hukuk Bürosu’ndan Avukat Cihan Kıraner “Yapı Denetimi Kuruluşları ve Türkiye’de Yapı Denetimi Uygulamaları”, Av. H. Can Bıçakcı “Yükleniciler ve Mimarlar İçin Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yolları ve FIDIC Sözleşmeleri”, Avukat Kaan Karcılıoğlu ise “İmar Kirliliğine Neden Olma Suçu” konularında sunum yapacak.




Geri Dön