26 / 04 / 2024

İnşaat sektöründe söz sahibi olan 5 kadın yönetici!

İnşaat sektöründe söz sahibi olan 5 kadın yönetici!

İnşaat sektöründe çalışan kadın sayısı gün geçtikçe artıyor. İnşaat sektöründe görev yapaan kadın sayısı her geçen gün artmaya devam ederken özellikle de üst düzey yönetimde görev alan kadınlar büyük başarılara imza atıyorlar. 



Kadın eli değen projelerde özellikle satış ve pazarlama noktasında kadınların daha başarılı bir grafik çizdiği belirtiliyor. Hem yönetim hem de sahada görev alan kadın sayısındaki artışın yanı sıra proje sahipleri satış ve pazarlama noktasında da kadın çalışanlardan destek alıyorlar. İşte, inşaat sektöründe başarılı olan 5 kadın yönetici.. 


1-)  Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer

İnşaat sektöründe söz sahibi olan 5 kadın yönetici!

Türkiye’nin konut sektöründeki ilk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı olan Sinpaş GYO’da Genel Müdür olarak faaliyetlerini sürdüren Seba Gacemer, inşaat sektöründeki az sayıdaki kadın yöneticiden ve en tecrübeli isimlerden biri.

Seba Gacemer kimdir?
Türkiye’nin lider gayrimenkul yatırım ortaklığı Sinpaş GYO’da Genel Müdürlük görevine gelen Seba Gacemer, 1970 İstanbul doğumlu. 

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi, İşletme Bölümü’nden mezun olan ve bir dönem bilişim sektöründe satış ve pazarlama yöneticiliği yapan Gacemer, burada kazandığı pazarlama tecrübesini başka bir sektöre geçerek geliştirmek amacıyla 23 yıl önce inşaat sektörünü ve Sinpaş’ı seçti. 

Sektördeki çok az sayıdaki kadın yöneticiden biri olan Gacemer, kısa sürede, iş ve sonuç odaklı, yaratıcı ve yenilikçi karakteriyle önemli başarılara imza atmaya başladı. Sinpaş’ın yeni projeleriyle birlikte sektörde ve tüm iş dünyasında öne çıkan Gacemer, 2005 yılında Dünya Gazetesi tarafından “2005 Yılının En Başarılı İş Kadını” seçildi. 

Türkiye’nin konut sektöründeki ilk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı olan Sinpaş GYO’da, Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine yükselen Seba Gacemer, Sinpaş Grubu’nda pek çok konut projesini konsept aşamasından, pazarlama ve satış faaliyetlerine kadar büyük bir başarıyla yönetti. 

Son olarak 2011 yılında Sinpaş bünyesinde kurulan Eviya Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A.Ş.’nin Genel Müdürlüğü görevine gelen Seba Gacemer, 2014 yılı itibariyle Sinpaş GYO Genel Müdürü olarak çalışmalarını sürdürecek. 

Seba Gacemer evli ve 2 çocuk annesidir.


2-) Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir

İnşaat sektöründe söz sahibi olan 5 kadın yönetici!

DEİK Yönetim Kurulu Üyesi olan Ebru Özdemir, Limak Holding’in iştiraki Limak Yatırım’ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmalarınıs sürdürüyor. Ebru Özdemir, ayrıca çeşitli Limak Grup Şirketleri’nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor. Temelleri 1976 yılında Limak İnşaat ile atılan Limak Şirketler Grubu inşaat, turizm, çimento, altyapı ve enerji yatırımları, enerji taahhüt, havacılık ve gıda alanlarında faaliyetlerini sürdürüyor. 

Ebru Özdemir kimdir?
Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, 1974 yılında Ankara'da doğdu. 

Ebru Özdemir, 1991 yılında TED  Ankara  Koleji’nden ve 1995 yılında da Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 

Özdemir, 1995–1997 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri Fordham Üniversitesi – New York ’da işletme masterı (MBA) yaptı.

Ebru Özdemir, halen Limak Şirketler Grubunda proje finansmanı, stratejik planlama ve iş geliştirme konularında çalışmaktadır. Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. , Limak Holding A.Ş. ve Limak Enerji Üretim Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş. firmalarının Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Ebru Özdemir, Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı'dır.


3-) Akkök Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nilüfer Dinçkök Çiftçi

İnşaat sektöründe söz sahibi olan 5 kadın yönetici!

Akkök Holding, stratejik iş alanları arasında konumlandırdığı  gayrimenkul sektöründe 1993 yılından bu yana faaliyet gösteriyor.  Akkök Şirketler Grubu, alışveriş merkezi yatırım ve yönetimi alanındaki deneyim ve  uzmanlığını farklı projelerde değerlendirmek üzere, 2005 yılında Akiş Gayrimenkul Yatırımı A.Ş.’yi kurmuştur.

Nilüfer Dinçkök Çiftçi kimdir?
1956 yılında İstanbul’da doğan Nilüfer Dinçkök Çiftçi, 1970 yılında Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’ni bitirmiştir. Eğitimine İsviçre’de devam ederek 1976 yılında St. Georges School’dan mezun olmuştur. Akkök Holding A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkan Vekili olan Nilüfer Dinçkök Çiftçi, çeşitli Akkök Grup Şirketlerinin Yönetim Kurullarında da görev yapmaktadır.

4-) Akfen GYO Genel Müdür Yardımcısı Sıla Cılız İnanç 

İnşaat sektöründe söz sahibi olan 5 kadın yönetici!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin ana faaliyet konusu, gayrimenkule dayalı sermaye piyasası araçlarına yatırım yapmak, gayrimenkul portföyü oluşturmak ve geliştirmektir.

Sıla Cılız İnanç kimdir?
Sıla Cılız İnanç, 1995 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Sıla Cılız İnanç, 1996 yılında avukatlık stajını tamamladıktan sonra, 1997 yılında Akfen Holding bünyesinde çalışmaya başlamıştır.

Türkiye’de Özel Sektör Kamu Sektörü Ortaklıkları (PPP), şirket birleşmeleri ve devir almaları ile inşaat, enerji ve rekabet hukuku alanlarında çalışmıştır. Kamu İhale Kanunu ikincil mevzuat çalışmalarında aktif görev almıştır. 

Akfen ve ortaklıklarının taraf olduğu yap-işlet-devret, hak/imtiyaz devirleri ve özelleştirme uygulamalarının ihale ve devirler dâhil tüm süreçlerinde bulunmuş, projelerin finansman yapılarının kurulması ve kredi sözleşmeleri ile Akfen Holding A.Ş. ve Akfen GYO A.Ş.’nin halka arz ve SPK mevzuatına uyum süreçlerinde yer almıştır. 

Şirket ve holding yapılanmaları ile ilgili çalışmıştır. Sıla Cılız İnanç, Akfen Holding A.Ş.’nin Genel Müdür Yardımcısı olup, Akfen Holding’in çeşitli ortaklıklarında Yönetim Kurulu Üyelikleri devam etmektedir.

5-) 3S Kale Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sema Gürün

İnşaat sektöründe söz sahibi olan 5 kadın yönetici!

Sema Gürün, Türkiye ekonomisindeki dinamikleri göz önüne alarak, biz 3 kız kardeş enerji ve gayrimenkul alanlarında iddialı bir yatırımcı ve geliştirici olma vizyonu ile 3S Kale’nin temellerini 2011 yılında attık diyor. 

 

Öznur YASLI / Emlakkulisi.com


Geri Dön