20 / 04 / 2024

İnşaat sektörüne devlet destekleri devam etmeli!

İnşaat sektörüne devlet destekleri devam etmeli!

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, ekonominin lokomotifi inşaat sektöründe devlet desteklerinin devam etmesi gerektiğini açıkladı.



Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, ekonominin lokomotifi inşaat sektöründe devlet desteklerinin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Alparslan Şenocak, Mayıs ayından itibaren uygulanmaya başlanan ve konut satışlarını kapsayan tapu harcı ile KDV oranlarındaki indirimlerin 31 Ekim 2018 tarihi itibariyle sona erdiğini söyledi. 

Her yıl Türkiye ortalamasının üzerinde bir büyüme performansı yakalayan inşaat sektörüne verilen desteklerin tüm sektörleri harekete geçirdiğini anlatan Şenocak, “2017 yılını yüzde 8,9’luk büyüme performansıyla kapatan sektörümüz, 2 milyondan fazla insana istihdam sağlıyor. Bu yılın ilk yarısında da yüzde 3,5 ile büyüme performansını sürdüren sektörde, konut satışlarına sunulan destekler büyük önem taşıyor. Özellikle kredi faiz oranlarındaki artışların konut satışlarını olumsuz etkilediği bir dönemde tapu harcı ve KDV oranlarındaki indirimlerin devam etmesi sektör temsilcilerimize rahat nefes aldıracaktır” diye konuştu.

BTSO İnşaat Konseyi Başkanı Ali Tuğcu ise Türkiye ekonomisinde yaşanan dalgalanmanın inşaat sektörünü de etkilediğini belirtti. Sektörde yaşanan durgunluğa karşı devletin uyguladığı tapu harcı ve vergi indirimlerinin önemini belirten Tuğcu, “Konut satışlarında uygulanan vergi indirimleri sadece sektörü harekete geçirmekle kalmıyor, aynı zamanda devletin gelir kalemlerinde de artışa neden oluyor. Diğer taraftan gayrimenkul sektöründe maliyet artışlarının fiyatlara yansıtılmadığı bir dönemde tapu harçlarındaki indirimlerin vatandaş açısından alım için önemli bir fırsat oluşturmaktadır. Gayrimenkul sektöründe devlet desteklerinin ve teşviklerin sürdürülmesini arzu ediyoruz. Devletimizin de desteğiyle inşaat sektörümüz, ülkemizin büyüme ve kalkınma hamlesine en yüksek katkıyı vermeye devam edecektir” açıklamasında bulundu.


Geri Dön