23 / 04 / 2024

İnşaat sektörünün morali arttı!

İnşaat sektörünün morali arttı!

Hükümetin aldığı kararı değerlendiren İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa, “KDV ve Damga Vergisi’nden sonra tapu harcında yapılan düzenlemeler, sektörün 2017’ye yönelik moral ve motivasyonunu artırmıştır” dedi.



Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile şimdiye kadar binde 20 nispetinde alınan tapu harcı, konut ve işyerleri için 30 Eylül'e kadar binde 15'e düşürüldü. Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa, düzenlemelerin sektör için önemli olduğunu belirterek, bu kararın sektördeki büyümeye pozitif bir katkı sağlayacağını, ayrıca tapu harçlarındaki indirim ile konut alıcısının masraflarının düşeceğine dikkat çekti.

 

GAİMDER TALEPTE BULUNMUŞTU

Hükümetten talep ettikleri bir çok konuda adım atılmış olmasından dolayı ayrıca mutlu olduklarını belirten İbrahim Apa “Bu yılın başından itibaren gerek hükümet gerek Maliye Bakanlığı, sektörün hassas noktalarında çözüm talep ettiğimiz bir çok konuda adım attı ve gerekli düzenlemeleri yerine getirdi.  Sektör yeni yıla umutsuz girmişti ama yapılan bu düzenlemeler sektörün motivasyonunu artırdı” dedi.


Damga vergisinde yapılan düzenlemelerin de önemli olduğunu ifade eden İbrahim Apa “Yapılan düzenlemeyle birlikte, 0.94 olarak uygulanan kat karşılığı ve hasılat paylaşımı inşaat sözleşmeleri, yapı müteahhitleri ile alt yükleniciler arasında düzenlenen inşaat taahhüt sözleşmeleri, danışmanlık hizmet sözleşmeleri ve yapı denetim hizmet sözleşmelerinden alınan damga vergisi oranları sıfırlanmış oldu. Konut sektörü için yapılan bu düzenleme sektörde canlılığı artıracaktır. Sektör 2017 yılına yatay girmek üzereyken, hükümetimizin yaptığı bu ataklar sektöre hamle gücü kazandırdı. Alınan kararların sektörde büyüme sağlayacağına ve katma değerin sağlanacağına inanıyorum. Bu arada, temennimiz 30 Eylül’e kadar olan bu kararın sürekli ve kalıcı olması, aynı zamanda arsa satışlarını da kapsaması yönündedir. Uzun vadede bu talebimiz de gerçekleşirse, sektöre katkısı daha kalıcı ve daha yararlı olacaktır.” şeklinde konuştu.


Olay Medya


Geri Dön