28 / 03 / 2024

Rusya'da inşaat sektörü 'En iyimser ilk 3' arasında!

Rusya'da inşaat sektörü 'En iyimser ilk 3' arasında!

Rusya'da yeni bir araştırma, 2020'de inşaat sektöründe iyimserliğin arttığını ortaya çıkardı. İnşaat, şu anda ülkedeki en iyimser üç sektörden bir tanesi olmuş durumda.



Rusya'da yeni bir araştırma, 2020'de inşaat sektöründe iyimserliğin arttığını ortaya çıkardı. Yüksek Ekonomi Okulu'na bağlı Konjonktür Araştırmaları Merkezi'nden yetkililer, 2019'da sektörün en çok problem yaşayan iş kollarından biri olduğunu, 2020'nin ilk üç çeyreğinde ise kötümserlikte yalnızca hizmet sektörünün gerisinde kaldığını belirtti. 

Türk Rus'ta yer alan habere göre; araştırma sonuçlarında 2020'nin son çeyreğinde bu durumun ciddi şekilde değiştiği belirlendi. İnşaat, şu anda ülkedeki en iyimser üç sektörden bir tanesi olmuş durumda. İlk iki sırada ise tarım ve imalat sanayi bulunuyor. 

Rusya da inşaat sektörü En iyimser ilk 3 arasında!

2020'de inşaat sektörünü baskılayan en önemli iki unsur, Kovid-19 sebebiyle inşaatların durma noktasına gelmesi ve göçmen işçilerin ülkeyi terk etmesi olarak görülmüşü. Fakat hükümetin başlattığı teşvikli ipotek programı (konut kredisi) sayesinde konut satışlarının artması sektöre doping etkisinde bulundu. 

İyimserlik endeksinde, inşaat sektörü 2020'nin son çeyreğinde 5 puanlık yükseliş gösterse de endeks değeri hala eski yüzde 18 seviyesinde, yani 2018-2019 değerlerine yakın bir noktada yer alıyor. Uzmanlar sektörün tam bir toparlanma sürecine girdiğini söylemek için erken olduğunu belirtiyor. 

Rusya'da inşaat sektörü Kovid-19'dan nasıl etkilendi?


Geri Dön