10 / 05 / 2024

İnşaat ve emlak sektöründe yeni sinerji!

İnşaat ve emlak sektöründe yeni sinerji!

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, yabancıların vatandaşlığa geçişi için gereken asgari taşınmaz bedelinin 1 milyon dolardan 250 bin dolara indirilmesini değerlendirdi. Şahin, “İnşaat sektörü için çok önemli bir gelişme" dedi.



Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) meslek gruplarının aylık toplantısı gerçekleşti. Toplantıya katılan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, omite üyeleriyle gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.  

Gerçek Alanya Gazetesi'nde yer alan habere göre Şahin, Türkiye'deki yabancılara Türk vatandaşlığı verilmesiyle ilgili olarak gayrimenkul satışlarındaki taşınmaz bedelin 1 milyon dolardan 250 bin dolara indirilmesini değerlendirdi. Başkan Şahin, kararla inşaat sektöründe yeni bir sinerji yakalanacağını belirtti.

Şahin, “Alanya’da yapılan inşaat ve emlak sektörü ihracatçı konumunda. Çünkü Alanya’da yapılan konutların yüzde 80’inin satışı yurt dışına gerçekleştiriliyor. Umarım bu konu da en kısa zamanda çözüme kavuşur ve ihracatçı sınıfına alınır. Bu anlamda 250 bin dolara vatandaşlık hakkının verilmesi de inşaat sektörü için çok sevindirici bir karar. Ayrıca, ekspertiz raporunda da Çevre Şehircilik müdürlükleri yetkili kılındı. Bu da çok güzel bir gelişme çünkü müdürlüğümüz buradaki konut yapısını çok iyi biliyor, neresi kaç para eder, bu konuda bilgi sahibi. 250 bin dolar kararının inşaat ve emlak sektöründe yeni bir sinerji yaratacağına inanıyorum. Tekrardan Alanyamıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na ve bu kararda emeği geçen herkese teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.


Geri Dön