19 / 04 / 2024

İnşaatçıların en büyük iş platformu: Yapı Fuarı!

İnşaatçıların en büyük iş platformu: Yapı Fuarı!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Fethi Hinginar, 21 Nisan'da başlayacak Yapı Fuarı'nın inşaat malzemeleri sektörünün bölgedeki en büyük buluşma ve iş platformu olduğunu belirtti..



Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Fethi Hinginar, 21 Nisan'da başlayacak Yapı Fuarı'nın inşaat malzemeleri sektörünün bölgedeki en büyük buluşma ve iş platformu olduğunu belirterek, ulusal ve uluslararası içerikteki etkinlikleri, yeni iş fırsatları ve ticari bağlantılar kurmaya imkan sağlayan platformları ile fuann sektöre ivme kazandırdığını söyledi. Hinginar, büyüyen kamu yatırımları başta olmak üzere Kazakistan gündemindeki tüm yapı işlerinde, Türk müteahhitlerinin ve inşaat malzemesi üreticilerinin daha etkin olabileceklerini belirtti. 


YENİ İŞ FIRSATLARI SUNACAK 

Yapı Fuarı kapsamında düzenlenen "iş Geliştirme Platformu"nun bu yıl konuk ülke toplantısında, Kazakistan ile iş birlikleri, yeni iş fırsatları ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi yönündeki çalışmaların ele alınacağını aktaran Hinginar, "Kazakistan 2014 yılında 15 milyar doları aşkın inşaat harcaması gerçekleştirdi ve 6.9 milyar dolar inşaat malzemesi ithal etti. Bu rakamlar da Türkiye'nin Kazakistan'a inşaat malzemeleri ihracatı açısından ne kadar büyük ve potansiyel bir pazar olduğunu gösteriyor" dedi. Hinginar, ülkenin acil ihtiyacı olan ulusal bina yönetmeliğinin çıkarılması gerektiğini de kaydetti. 


Yeni Akit


Geri Dön