25 / 04 / 2024

Dünyanın en büyük Turizm Fuarı Stuttgart'ta açıldı!

Dünyanın en büyük Turizm Fuarı Stuttgart'ta açıldı!

Dünyanın en büyük tatil ve turizm fuarı olarak kabul edilen Karavan-Motor-Turizm Fuarı, Stuttgart'ta açıldı. 25 Ocak'a kadar devam edecek olan fuarda toplam 90 ülke 2 bin katılımcı ile temsil edilecek.



Bu sene CMT Fuarı'nda özellikle bisikletli turizmle ilgili stantlar ve tatil imkânları dikkat çekiyor. Fuarda bisiklet turizmi ile ilgili bu yıl 12 ülkeden 260 katılımcı yer alacak. CMT fuarı da Türkiye için önemli fuarlardan biri. Bu fuarın en büyük özelli i tatilcilerin direkt olarak tatil rezervasyonu yaptırabilecek olmaları. Bu yıl turizm fuarına 220 bini aşkın ziyaretçi bekleniyor. Türkiye bu senede CMT Stuttgart fuarına toplam 26 alt katılımcı ile iştirak ediyor. Katılımcılar arasında Türkiye'den oteller, Türkiye rezervasyonları sunan Almanya'da yerle ik tur operatörü ve seyahat acenteleri, dernek ve turizm birlikleri yer alıyor. CMT Stuttgart Fuarındaki 350 m2'lik Türkiye standında(Halle 4 Stand D30+D40) Türk Hava Yolları, Manavgat-Side Turistik Otelciler Derneği, Patara Kültür Turizm Tanıtma Derne i, Ka Kalkan-Patara, Smooth Trekking, ATD Flugreisen GmbH, Bentour Reisen, Bulut Yachting, SunMarine Travel & Yachting, Seb Tours, Bulut Tours, Merke Toıır, Yıldırım Reisen, Papillon Hotels, Martı Hotels & Marinas, Dizalya Hotels, Defne Hotels, Galeri Resort Hotel, Side Star Hotels, Seher Hotels, Maritim Hotel Club Alantur, Akka Hotels, Club Calimera Serra Palace, Terrace Hotels, Amelia Beach Resoıl & Spa Hotel ve Kaya Yachting Firmaları da yer alıyor. 


CMT Fuarı ile ilgili Frankfurt Kültür Ataeli tarafından yapılan açıklamada CMT Fuarı'nın Türk turizmi açısından önemine dikkat çekildi. Açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Türkiye, genellikle deniz turizmi destinasyonu olarak tanınım olsa da, son yıllarda kı , kültür, spor turizmi gibi birçok alternatif turizm türü için de farklı bir tatil destinasyonu olarak öne çıkmaktadır. Co rafı ko ulların etkisiyle farklı iklim türlerinin aynı anda ya anması tatilciler için farklı aktiviteleri bir arada yapma fırsatı sunmaktadır. Bunun yanı sıra, Türkiye'de her gelir grubundan turiste hitap edecek lüks resortlardan pansiyonlara kadar çok çeşitli konaklama ve tatil seçenekleri vardır. Bu özellikler Türkiye'yi dünyanın gözde tatil destinasyonlarından biri haline getirmiştir". 


Antalya Manavgat'ın Sesi


Geri Dön