19 / 04 / 2024

ABD’nin en büyük doğal taş fuarına Türkiye’den 32 firma katılıyor!

ABD’nin en büyük doğal taş fuarına Türkiye’den 32 firma katılıyor!

Türk doğal taş sektörü ihracatçıları birliği, Amerika ’nın en büyük doğal taş fuarı olan Coverings - Showcasing Tile + Stone’ da ülkemizi temsil etmeye hazırlanıyor.



Dünyanın pek çok ülkesinden 1050 firmanın boy göstereceği fuarda sektör temsilcileri Türk doğal taşlarının tanıtımını yaparak ihracatını artırmaya yönelik çalışmalara imza atacak. 29 Nisan- 2 Mayıs 2014 tarihlerinde Las Vegas’da düzenlenecek fuara İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) 17 firma ile milli katılım organizasyonu gerçekleştirecek. Bireysel katılımlarla birlikte fuara toplam 32 Türk firması katılacak.

 

Son yıllarda ihracatta yakaladığı istikrarlı yükselişi sürdüren Türk doğal taş sektörü, dünyanın en büyük pazarlarından ABD’de gücünü artırmayı hedefliyor. Sektörün Çin’den sonra en çok ihracat gerçekleştirdiği ülke olan Amerika, işlenmiş doğal taş ihracatında ise ilk sırada yer alıyor. Doğal taş sektörü, geçtiğimiz yıl Amerika’ya gerçekleştirdiği ihracatı yüzde 18 oranında artırarak 298 milyon dolarlık ihracata imza attı. Sektörün tanıtılmasında ve ihracatın artırılmasında fuarların en önemli araçlardan biri olduğuna inanan doğal taş ihracatçıları Amerika’nın en büyük doğal taş fuarı olan Coverings’e büyük önem veriyor. 

Ürün kalitesi ve renk-desen çeşitliliği ile mermer-traverten ihracatında dünya liderliğini koruyan Türkiye, 29 Nisan – 2 Mayıs 2014 tarihlerinde Las Vegas’da dünya doğal taş sektörü devlerinin boy göstereceği Coverings - Showcasing Tile + Stone’a hazırlanıyor. Fuara, Türkiye’den İMİB (İstanbul Maden İhracatçıları Birliği)’in milli katılım organizasyonuyla 17 firma, bireysel olarak ise 15 firma katılacak. 

Dünyanın en büyük doğal taş pazarlarından biri olan Amerika’nın en büyük fuarı Coverings’te; mermer, granit, traverten fayans, plaka ve bordürler, seramik gibi yüzey kaplama malzemeleri, mozaik gibi dekoratif ürünler ile makine ve ekipmanları sergileniyor. Bu yıl fuar Türkiye’nin yanı sıra; İtalya, İspanya, Hollanda, Mısır, Brezilya, Çin, Hindistan, İsrail, Meksika ve Portekiz gibi dünyanın farklı bölgelerinden ve pek çok ülkeden yaklaşık 1050 firmanın rekabetine sahne olacak. 

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Hasan Can Çoker, “Amerika doğal taş sektörü için kritik öneme sahip bir ülke. Dünya genelinde en büyük doğal taş ithalatçısı konumunda olan Amerika’ya ihracatını artırmak isteyen ülkeler, bu yıl 25’incisi düzenlenecek Coverings - Showcasing Tile + Stone Fuarı’nda rakiplerinin önüne geçmek için kolları sıvadı. Biz de İstanbul Maden İhracatçıları Birliği olarak, Türk doğal taşlarının tanıtımına katkı sağlamak ve Amerika’ya yapılan ihracatı artırmak için 17 firmamız ile Coverings Fuarı’na milli katılım organizasyonu düzenliyoruz. Özellikle işlenmiş doğal taş ihracatımızın bir numaralı pazarı olan Amerika’daki fuarda bu yıl 13. milli katılımımızı gerçekleştireceğiz. Dünyanın değişik bölgelerindeki ülkelerden binin üzerinde firmanın boy göstereceği fuarda Türk doğal taşlarının köklü geçmişi, sahip olduğu renk ve desen çeşitliliği ile rakiplerinin önüne geçeceğine inancımız tam. Ağırlıklı olarak işlenmiş doğal taşa yatırım yapan ABD’de daha güçlü konuma yükselmek için tasarıma yatırım gerekiyor. Birlik olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sektör için tasarımın öneminin altını çizmeye devam edeceğiz” dedi.

 



Geri Dön