19 / 04 / 2024

İnşaatta akıllı gözlük dönemi başlıyor!

İnşaatta akıllı gözlük dönemi başlıyor!

Anadolu Üniversitesi ( AÜ ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümündeki 2 öğretim üyesinin üzerinde çalıştığı inşaatta akıllı gözlük projesiyle inşaat sektöründeki hatalı yapıların önüne geçilmesi hedefleniyor...



Anadolu Üniversitesi (AÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümündeki 2 öğretim üyesinin üzerinde çalıştığı ve TÜBİTAK tarafından desteklenen "İnşaat Proje İmalatlarında Artırılmış Gerçeklik Sistemi Uygulamaları" projesiyle inşaat sektöründeki hatalı yapıların önüne geçilmesi hedefleniyor. Proje koordinatörlerinden Yrd. Doç. Dr. Serkan Kıvrak, Doç. Dr. Gökhan Arslan ile yürüttükleri projede artırılmış gerçeklik teknolojisinin inşaat sektörüne adapte edilmesinin önemine işaret etti. Kıvrak, "Akıllı gözlüğün içine inşaat şantiyesindeki bir proje imalatının tüm aşamalarını gösteren bir eğitim animasyonu sunacağız. Dolayısıyla şantiyede çalışan bir işçi, akıllı gözlüğü kullandığında o imalatın nasıl yapıldığını görecek" dedi. 


Yrd. Doç. Dr. Kıvrak, projeyle zaman ve maliyet kazancının olacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti: "İnşaat projelerinde hiç hata yapmadan istenilen standartta istenilen kalitede işi tamamlamış olacağız. 2016 yılında projeyi tamamlayıp ürünü elde edeceğiz. Teknolojiyi yakından takip etmek, zamanında adapte etmek, rekabet avantajı için önemli. Yurtdışında firmalarımız çok büyük firmalarla rekabet ediyorlar. Rekabette başarılı olabilmek için teknolojiyi iyi kullanmak gerekir." 


Dünya Gazetesi 


Geri Dön