25 / 04 / 2024

İnşaatta dev istihdam hamlesi!

İnşaatta dev istihdam hamlesi!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın tarafından Yeni Ekonomi Program (YEP) ile Türkiye ‘de büyümeye ve istihdama yönelik ilerleme adımları atılacak…



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan Yeni Ekonomi Program’ı  (YEP) Türkiye için büyüme istihdama yönelik büyük gelişimlere ön ayak olacak. Yeniasır’ın haberine göre, bu programın en önemlilerinden biri ise inşaatta 1,5 milyon kişiye finansman desteği sağlanması olarak öne çıkıyor. Bu adım ile istihdam kaybı yaşanan inşat sektöründe, TÜİK verilerine göre geçtiğimiz yıldan bugüne 750 binin üzerinde kişiye iş olanağı sağlanması bekleniyor. Bankaların talepte bulunduğu tür ya da teminatı olmaması yüzünden finansman erişimi olmayan firmalara Kredi Garanti Fonu tarafından, sektör odaklı ve bankalarla hukuka uygun bir şekilde kefalet verilecek. 

Yüzde 30’una sertifika

Bunlara ek olarak, tamamlanmasına az kalan inşaat projelerine de finansman desteği verilecek. Bu desteklerle inşaat sektöründeki durgunluğun düzelmesi ve iş kaynağı sağlanması bekleniyor. İthal ikameci politikalarla YEP kapsamında yerel üretime destek sağlanacak. İnşaat sektörü yüzde 30’u mesleki yeterlilik sertifikasına sahip nitelikli iş gücü ile donatılırken, belediyeler ve kamu kuruluşları arasındaki inşaat izinleri, elektrik bağlama gibi süreçler elektronik imza ile dijital ortam üzerinden halledilecek.

İnşaat sektörü 2019’un 2. yarısından umutlu!

Gayrimenkul sektörü yine lokomotif olacak!


Geri Dön