19 / 03 / 2024

İnşaatta 'yükseliş' dönemi!

İnşaatta 'yükseliş' dönemi!

Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, konut pazarında yaşanan hareketlilikle ilgili konuştu. Tahincioğlu, ''İnşaat sektöründe en kötü geride kaldı. İstihdamda iyileşme başladı, duran ya da yavaşlayan inşaatlar hızlandı” dedi.



Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, konut pazarının hareketlendiğini açıkladı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; son 2 yılda vatandaşın mevduat faizini seçtiğini ve konut yatırımından uzak durduğunu kaydeden Tahincioğlu, “Kur ve faiz dalgalanmalarından en çok inşaat sektörü etkilendi. Zor bir süreç geçirdik. Ancak 2 aydır tablonun değiştiğini görüyoruz. Konut kredi faizlerinin de düşmesiyle birlikte satış ofislerinde hareketlilik başladı. 2 yıldır bekleyen talep alıma dönüyor. Stokların erimeye geçtiğini görüyoruz. İnşaat sektöründe en kötü geride kaldı. İstihdamda iyileşme başladı, duran ya da yavaşlayan inşaatlar hızlandı” ifadelerini kullandı.

 İnşaatta yükseliş dönemi!

Satışlarda yaşanan düşüş nedeniyle firmaların uzun zamandır fiyatları artırmadığını söyleyen Tahincioğlu, maliyet artışı kaynaklı zamların kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Tahincioğlu firmaların yüzde 10 ila 20 arasında zam yapmasını beklediğini de söyledi.

ŞANTİYELERİMİZ DURMADI

İnşaat sektörünün zor bir dönemden geçmesine karşı firma olarak çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Tahincioğlu, “Son dönemde ekonomimizdeki tüm dalgalanmalara ve sektörümüzde yaşanan sıkıntılı durumlara rağmen şantiyelerimizdeki çalışmalarımız hız kesmeden devam etti” şeklinde konuştu. 

Devam eden projeleri hakkında konuşan Tahincioğlu şu ifadeleri kullandı: “Kayaşehir’de 2 bin üniteden oluşan projemizde 2 etap bitti, son etapta tamamlanıyor. Ofis ve alışveriş merkezi önümüzdeki sene sonunda bitecek. Bağdat Caddesi’de 400 dairelik 12 binada kentsel dönüşüm yaptık, inşaatlar tamamlandı. Küçükyalı projemizde teslimler önümüzde yaz yapılacak. İstinye’de ve Kağıthane’de inşaatlar sorunsuz devam ediyor. Satışlarda da Kayaşehir’i tamamladık, İstinye’de yüzde 59.7’ye, Küçükyalı’da yüzde 60’a geldik. Bunlara ek olarak Kartal, Kozyatağı, Beykoz, Beylerbeyi, Ataşehir, Bahçelievler, Zeytinburnu ve Çengelköy gibi birçok bölgede planlama aşamasında olan projelerimiz mevcut. Önümüzdeki dönemlerde bu projelerimizi de hayata geçirmeyi planlıyoruz.”

Tükiye'nin ekonomisi konut satışlarıyla güçlenecek!


Geri Dön