26 / 04 / 2024

İnşatta ne yaparsam satarım dönemi bitti!

İnşatta ne yaparsam satarım dönemi bitti!

Keten İnşaat A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Keten, kentsel dönüşümle ciddi bir arz patlaması oluştuğuna dikkat çekerek, 'Ne yaparsam satarım dönemi, artık bitti' dedi...




Şirketin yeni projeleriyle ilgili toplantısı düzenleyen Ferhat Keten, piyasada ciddi anlamda arz fazlası olduğunu savundu. Keten, önümüzdeki dönemlerde sektörde çok fazla mal beklemesinin yaşanacağını ifade etti. İnşaat sektöründe arz talep dengesinin olmadığı noktalarda bazı şirketlerin sıkışabileceğini söyleyen Keten, 'Kurların ve faiz oranlarının yükselmesi bekleniyor. Buna bağlı olarak piyasada para daralması olabilir ve talep azalabilir.

Diğer taraftan da Kentsel Dönüşüm Yasası ile arz artarsa bunun doğal bir sonucu olarak sektörde sıkıntı yaşanabilir.' dedi. 


Konut fiyatlarında yüzde 10'lara varan bir gevşeme olabileceğini ifade eden Keten, sektördeki daralma riskine karşı inşaat şirketlerinin kârlılıktan çok nakit akışını ve satış hızını iyi organize etmesi gerektiğini kaydetti. İstanbul'un çeşitli bölgelerindeki yeni projeleri hakkında da bilgi veren Keten, Nişantaşı, Etiler, Taksim, Cihangir, Beşiktaş, Bomonti ve Kanlıca gibi şehrin önemli merkezlerinde projeler geliştirmeye devam edeceklerini söyledi. 


Keten, kent dokusuna uygun mimari tasarımların yanı sıra ekolojik değerlerin dikkate alındığı kişiye özel projeler geliştirdiklerini ifade etti. Şehir merkezinde gerçekleştirecekleri yatırımlarla büyümeye devam edeceklerini söyleyen Keten, '4 yıl içinde hayata geçireceğimiz 30 projeyle 2 bin 500 konut üretmeyi hedefliyoruz. Toplu konut yapımının revaçta olduğu bir dönemde, kişiye özel tasarım ve kente saygılı mimari anlayışımızla zor bir kulvarda rekabet ediyoruz.' şeklinde konuştu.


Zaman


Geri Dön