16 / 04 / 2024

İpotek fek yazısı ücreti yasal mı?

İpotek fek yazısı ücreti yasal mı?

Bankaya olan konut kredisi borcunun ödenmesinden sonra, yine bankaların hazırlayacak oldukları ipotek fek yazısı ücreti yasal mı? İpotek fek yazısı ile ilgili hükümlere haberimizi inceleyerek ulaşabilirsiniz...



İpotek fek yazısı ücreti yasal mı?

Konut kredisi kullananların, evlerine ipotek konuluyor. Bu demek oluyor ki, siz bankaya olan kredi borcunuzu ödeyene kadar ev, bankanın olmuş oluyor. Ödeme gerçekleştikten sonra ise ipotek fek yazısının yazılması gerekiyor. Bu noktada bankalar müşterisinden ipotek fek yazısı ücreti talep edebiliyor. Peki bankaların talep ettiği ipotek fek yazısı ücret yasal mı, merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım.


İpotek fek yazısı ücreti..

İpotek fek yazısı ile ilgili yasal bir düzenleme bulunmamakla birlikte kredi sözleşmelerinde ipotek fek yazısına dair bir madde bulunabiliyor. Eğer banka sizden bu ücreti talep ediyorsa, sözleşmenizde yazıp yazmadığına bakmanız gerekiyor.


Eğer, sözleşmede "İpotek fek yazısı ücreti tüketici tarafından ödenecektir." şeklinde bir hüküm bulunuyor ve siz bunu imzalamışsanız, ücreti ödemeniz gerekiyor. Ancak sözleşmede böyle bir hüküm yoksa, ücreti ödemek zorunda olmuyorsunuz.


Böylece borcun ödendiğine dair bankaların hazırladıkları "İpotek fek yazısı zorunlu mu?" sorusunun yanıtını da vermiş olduk. İpotek fek yazısı ücretinin ödenmesi ile ilgili yasal olarak bir zorunluluk bulunmuyor.





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön