28 / 03 / 2024

İpotekli konut satışları yüzde 33 azaldı!

İpotekli konut satışları yüzde 33 azaldı!

İpotekli konut satışlarına değinen Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, "İpotekli konut satışları eylülde, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 33,5 azalarak 28 bin 684'e geriledi" dedi.



Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, "Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre piyasalarda geçen yıl eylül ayı ile bu yıl aynı aydaki oranlara bakıldığında sektörde %20.1 oranında azalma mevcut. Ülke genelinde 92 bin 483 konut satışı yapıldı" dedi. 


TÜRKİYE genelinde eylülde 92 bin 483 konut satışı gerçekleştirildiğini ifade eden Tüm inşaat Müteahhitleri Federasyonu Başkan Vekili ve Antalya inşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, "Geçen ay satılan konut sayısı bir önceki aya göre yüzde 17,7, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20,1 azalış gösterdi. Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayma ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Türkiye genelinde geçen ay 92 bin 483 konut satıldı, istanbul, 15 bin 994 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 17,3) sahip oldu, bu şehri 9 bin 810 konut satışı (yüzde 10,6) ile Ankara, 5 bin 251 konut satışı (yüzde 5,7) ile izmir izledi" diye konuştu. 


"SATIŞLAR %33 AZALDI" 

İpotekli konut satışlarına değinen Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, "İpotekli konut satışları eylülde, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 33,5 azalarak 28 bin 684'e geriledi. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışın payı yüzde 31 oldu. İpotekli satışlarda İstanbul 5 bin 844 konut satışı ve yüzde 20,4 pay ile ilk sırayı aldı. Toplam konut satışları içerisinde ipotekli satış payı en yüksek il ise yüzde 45,7 ile Bilecik oldu. "


"İSTİKRARSIZ EKONOMİ SEKTÖRÜ ETKİLEDİ" 

Şiddet olayların artması ve ekonomideki olumsuz hava sektörü olumsuz etkilediğini vurgulayan Tüm inşaat Müteahhitleri Federasyonu Başkan Vekili Deniz Karataş, "Konut satışlarına baktığımız zaman Türkiye genelinde düşük bir oranda ilerliyor. % 20'lik azalma sadece müteahhittin konut satamaması olarak görülmemesi gerekir, inşaat sektörüne bağlı yaklaşık 300 sektörde bu istikrarsız ekonomiden etkilendi. Ülkemizde istemediğimiz şiddet olayların artması nedeniyle en ufak olumsuz hava sektörümüzü ciddi anlamda etkiliyor" şeklinde konuştu. 


Akdeniz'de Yeni Yüzyıl


Geri Dön