29 / 03 / 2024

İptal edilen Yeşilköy Sahil projesi yeniden hayata geçiyor!

İptal edilen Yeşilköy Sahil projesi yeniden hayata geçiyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski başkan Kadir Topbaş'ın projelerinden biri olan ve 2017'de iptal edilen Yeşilköy Sahil Bandı projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. 




Eski İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın projelerinden biri olan ancak Topbaş'ın istifası nedeniyle rafa kalkan Yeşilköy Sahil Bandı projesi yeniden hayata geçmeye hazırlanıyor. 

Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre;  İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 3 yıl önce iptal edilen projeyi, 2021 yılı “Yatırım ve Hizmet Programı’na” aldı. Program kitabına “Bakırköy Yeşilköy Sahil Bandı Düzenleme İnşaatı” başlığı ile giren projenin 2022 yılında bitirilmesi öngörülüyor.

İptal edilen Yeşilköy Sahil projesi yeniden hayata geçiyor!

PROJE DETAYLARI 

Proje kapsamında sahilin 5 ayrı noktasında soyunma-giyinme kabinleri, idari binalar, balıkçı barınakları, kafe-restoran ve gözetleme kuleleri inşa edilecek. 102 bin 740 metrekarelik kumsal, yaklaşık 3 kilometrelik bisiklet yolu, 9 plaj voleybol sahası, 5 basketbol sahası, birer voleybol, mini spor alanı ve çocuk oyun alanları düzenlenecek. Öte yandan proje kapsamında Yeşilköy sahiline, her biri 52.5 metrekarelik 2 adet ibadethane de yapılacak.

KESİNTİSİZ BİSİKLET YOLU 

Düzenlenecek sahil bandı toplam 352 bin 720 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Proje ile denizden ve kıyılardan daha iyi yararlanılması hedefleniyor. Bütün sahil bandı boyunca kesintisiz bir şekilde devam eden yaya ve bisiklet yolu üzerinde ahşap köprüler de yer alacak. Ayrıca proje kapsamında iskeleler, çeşitli oturma ve dinlenme alanları, seyir terasları da yer alıyordu. Spor sahaları, çocuk oyun alanları, balık tutma iskeleleri, ışıklı su gösterileri de proje içeriğinde bulunuyor.
 

Kadir Topbaş'ın Yeşilköy Sahil Projesi iptal edildi!


Geri Dön