27 / 04 / 2024

Irak'a hastane ve konut inşaatları yapacak yatırımcılar aranıyor!

Irak'a hastane ve konut inşaatları yapacak yatırımcılar aranıyor!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, Irak hükümeti tarafından ve ülkede yapılması istenilen raporda 60 milyar doları aşan 120 proje bulunduğunu iletti. Proje kapsamında hastane, okul, konut inşaatları da olacak




Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, DEİK’in düzenlediği ”Irak’ta Türk-Japon İşbirliği Forumu-Müteahhitlik ve Enerji Pazarı” konulu forumda, Irak hükümeti tarafından kendilerine iletilen dosyada ülkede yapılması istenilen 60 milyar doları aşan 120 proje bulunduğunu belirterek  projelerin içerisinde hastane, metro, okul, havalimanı, altyapı, rafineri ve konut inşaatlarının yer aldığını  belirtti.


Yırcalı sözlerine şu şekilde devam etti:


Toplam 60 milyar doları aşan 120 projenin hayata geçirilmesi için Irak hükümeti yatırımcı arayışında. Bu projelerden pay almak isteyen Japon CEO’lar ise Irak’ta iş yapabilmek için Türk iş adamlarına ihtiyaç duyuyor. Türk iş adamlarının bölgedeki tecrübesi ve bilgi birikimi Irak’ta yapılması planlanan projeler için büyük önem taşıyor.


AA


Geri Dön