28 / 03 / 2024

Iraklı yöneticiler Türk müteahhitlerden memnun!

Iraklı yöneticiler Türk müteahhitlerden memnun!

Iraklı diplomatlar ile bir araya gelen Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, "Coğrafi nedenlerden dolayı Irakta Türk Müteahhitler birinci sırada yer alıyor" d



ORGANİZASYONDA, Bağdat Vilayet Konseyi Başkanı Ryad Nasser Abd Alrazaq, Basra Valiliği Ekonomik Komisyonu Başkanı Aqeel Al-Khalidi, Basra Valisi Ali Mohsen Al-Tamimi'yi Temsilen Raad Ali, Irak Fuarları Daire Başkanı Kamil Mukhlef Dhayea ve Amal Jaafar Al-Mafrachi ile Irak'ta inşaat Yapan Müteahhitler yer aldı. 


Toplantıda Yatırım işbirliği, Irak'ın yeniden yapılandırılması, karşılıklı alınması gereken teminatların hukuki durumunu, Irak Bankacılık ve Tapu Dairelerindeki durumları görüşüldü. Olası sorunların nasıl üstesinden gelinebileceğini konusunda karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu. Iraklı Yöneticiler Ülkelerinin % 70' ini Türk Müteahhitlerin Inşaa ettiğini belirttiler. 


"RAKİPLERİMİZİ GERİDE BİRAKTİK"

İki Müslüman ülkenin birçok ortak değeri olduğunu vurgulayan Antalya inşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, "Bizde ırak demek uzak demekti, ancak şimdi Irak eskisi gibi uzak değil, karayolu bağlantısı olan en yakınımız, nitekim vizelerde kaldırıldı, Erbile gittiğimde esnafın kapısını açık bırakıp, namaza gittiğini gördüm işte bu ortak payda ile iki Müslüman ülkenin yapabileceği çok şey olduğuna inanıyorum. Türk müteahhit meslektaşlarım dünyada Çinlilerden sonra ikinci ama coğrafi nedenlerden dolayı ırak ta birinciyiz. Bunu da kolay elde etmedik, rakiplerimizi geride bıraktık. 

Irakta yaptığımız işlerin takdirle karşılandığını sayın vali ifade etti. Yurt dışında gösterdiğimiz bu başarı, kazanç demek, döviz demek, cari açığı kapatmak demek, Türkiye'nin yurtdışındaki elçileri olmak demek, imaj ve vizyon demektir" şeklinde konuştu.


Akdeniz'de Yeni Yüzyıl 


Geri Dön