19 / 04 / 2024

Türk müteahhitlerden yurt dışı çıkarması! İş miktarı 6,5 milyar dolara ulaştı!

Türk müteahhitlerden yurt dışı çıkarması! İş miktarı 6,5 milyar dolara ulaştı!

Yılın ilk 5 aylık döneminde üstlendikleri proje tutarını 6,5 milyar dolara çıkaran Türk müteahhitlik sektörü, bu dönemde 96 farklı projeye başladı.



Pek çok farklı ülkede konut yapımından yol ve köprüye çeşitli projelerde sorumluluk üstlenen Türk müteahhitlik sektörünün  yurt dışında gerçekleştirdiği işlerde Rusya, yüzde 20,4 oranı ile listenin ilk sırasında bulunuyor.

Yurt dışında 1972 yılından bu yana 133 ülkede faaliyet gösteren sektör, bugüne kadar 479,5 milyar dolar değerinde iş tamamladı.

Türk müteahhitlerden yurt dışı çıkarması! İş miktarı 6,5 milyar dolara ulaştı!

Toplamda 11 bin 745 projede görev alan sektör 2023 yılı Ocak ayından Mayıs ayı sonuna kadar olan dönemde ise 6,5 milyar dolarlık projeyi hayata geçirdi.

Ticaret Bakanlığı’nın verilerine göre, 2020 yılında hedef ülkelerde meydana gelen siyasi istikrarsızlıklar, Kovid-19 pandemisi gibi çeşitli engelleyici unsurlara rağmen 16,2 milyar dolar değerinde 371 proje hayata geçirildi.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön