24 / 04 / 2024

İş Bankası konut kredisi pazarındaki payını büyütecek!

İş Bankası konut kredisi pazarındaki payını büyütecek!

Recep Oram, sektördeki konut kredisi stoğunun 2010 yılı Mart ayında 47.663 milyon TL´ye çıktığını belirtti



Bu zamana kadar konut kredilerinde rekabetçi bir yapı sergilemediklerini belirten İş Bankası Bireysel Krediler Müdürü Recep Oram, bu yıldan itibaren müşteri taleplerine hızlı cevap verme, hızlı konut kredisi tahsis etme ve uygun koşul sağlama gibi konularda yeni bir döneme girdiklerini söyledi.

2010 yılı Haziran ayı son itibariyle sektördeki konut kredisi stoğunun 2009 yılı sonuna göre yaklaşık yüzde 16 oranında artarak 52.125 milyon TL´ye ulaştığını dile getiren İş Bankası Bireysel Krediler Müdürü Recep Oram, ""Sektördeki konut kredisi stoğunun 2010 yılı Mart ayında 47.663 milyon TL´ye çıktığını belirtti.

Yılın ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre sabit kamu kesiminin inşaat yatırımlarında hızlı bir daralma yaşandığına parmak basan Oram, "İnşaat sektöründe 2008 yılı ilk çeyreğinden itibaren devam eden daralma ilk defa 2010 yılı ilk çeyreğinde pozitif değer aldı. İnşaat sektörünün 2009 yılı genelinde yüzde 16.3 oranında gerçekleşen küçülme ile tüm ana sektörler içinde en hızlı daralan sektör oldu. Yılın ilk çeyreğinde yakalanan yüzde 8´lik büyüme ise geçmiş dönemlerde yaşanan daralmayı silmeye yetmedi" dedi.

Vadelerin uzaması kullanımı artırdı
Tüm bu gelişmeler rağmen konut kredileri kullanımında talep artışı yaşandığına dikkat çeken Oram, "Bu talep artışında konut kredisi faiz oranlarının 120 aya varan vadelerde ortalama yüzde 0.95 seviyelerine düşmesi de etkili oldu. Merkez Bankası´nın açıklamaları ışığında bu iyimser tablo 2011 yılına kadar devam edebilir. Bu açıdan konut kredisi kullanımı için mevcut dönem uygun görünüyor" dedi.

İş Bankası olarak 2009 yılı son çeyreğinde 4.304 milyon TL olan konut kredisi stoklarının yaklaşık 300 milyon TL artarak 2010 yılı Mart ayı sonunda 4.600 milyon TL seviyelerine ulaştığı bilgisini aktaran Oram, "Bizim hedefimiz 2010 yılı için konut kredisi kullanacak olan müşterilerimize yeni ürün ve hizmetler sunmak" diye konuştu.

Rekabete girecekler
Konut kredilerinde geçen yıllarda çok fazla rekabetçi olmadıklarını ifade eden Oram, "Bu yılla birlikte daha rekabetçi olmayı ve hızlı büyümeyi planlıyoruz. Yılın ilk bölümünde banka olarak konut kredilerinde sektörden daha hızlı bir büyüme gösterdik. Buna paralel olarak yılın ikinci yarısında da en az ilk altı ay kadar artış hedeflemekteyiz" dedi.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


Geri Dön