24 / 04 / 2024

İş dünyası FETO'nün okullarına talip!

İş dünyası FETO'nün okullarına talip!

Fikir Sofrası'nda buluşan Maliye Bakanı Ağbal, Gümrük Bakanı Tüfenkci ve Kalkınma Bakanı Elvan, yatırım ortamının iyileştirilmesinde her türlü desteğin sağlanacağını belirttiler. Toplantıda, iş dünyasının FETÖ'nün yurtdışındaki okullarına talip olduğu da vurgulandı.



İş adamı Ahmet Arslan önderliğinde organize edilen düşünce platformu Fikir Sofrası, bu kez 3 bakan ve 20'nin üzerinde iş insanını ağırladı. Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve  Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın katılımıyla düzenlenen Fikir Sofrası Düşünce Platformu'nda iş dünyasının da katkılarıyla 'Yeni Türkiye ve 'Ekonomide Güçlü Kalkınma Modeli Çalıştayı' düzenlendi. Çalıştay sonrası gün boyunca gündeme gelen konuları değerlendiren 3 bakan, katılımcıların Türkiye'de üretme, Türkiye'nin geleceği noktasında endişe edilecek bir ortamın olmadığı konusunda hemfikir olduğuna dikkat çektiler. 


TEREDDÜDE GEREK YOK

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) faaliyet gösterdiği ülkelerdeki okulların tek tek kapatıldığını belirterek, iş dünyasının "Bunun işletmelerine biz özel sektör olarak talibiz" dediğini söyledi. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra insanların kafasında bir karışıklık oluştuğunu aktaran Tüfenkci, iş dünyasının FETÖ'ye finans sağlayan şirketlerin ne kadar olduğu, bunların ne kadarının üzerine gidileceği noktasında bilgilerinin olmadığını, dolayısıyla böyle bir tereddüt yaşadıklarını ve bunların giderilmesi yönünde talepleri olduğunu aktararak, hükümetin bu konu üzerinde çalıştığını ve adımları attığını dile getirdi.


Finans merkezi için her türlü teşvike hazırız

Maliye Bakanı Naci Ağbal ise Türkiye'nin finans kaynaklarını çeşitlendirmesi gerektiğine dikkat çekerek, özellikle sermaye piyasalarında yeni kaynak çeşitlerinin üretilmesi gerektiğini dile getirdi. İstanbul Finans Merkezi projesinin temellerinin kazıldığını ama artık yükseltilmesinin gerektiğine dikkati çeken Ağbal, "Kuleleri dikmemiz lazım, mevduatı tamamlamamız lazım, teşvikleri vermemiz lazım. Maliye Bakanlığı olarak vergi teşvikleri neyse onları vereceğiz. Yeter ki İstanbul Finans Merkezi bir an önce hayata geçsin" diye konuştu. 


Milyar dolarlık 10 dev şirketi getirebiliriz

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da, "Bazı iş adamlarımız, 'Ben şu aşamada birer milyar dolarlık 10 büyük firmayı Türkiye'ye getirmeye hazırım ama bizim önümüzü görebilmemiz lazım' şeklinde görüşlerini bildirdi. Bu noktada hükümet olarak üzerimize düşen sorumluluk neyse, yerine getirmeye hazırız" diye konuştu.


Patronlar toplandı

Fikir Sofrası'na aralarında Nihat Özdemir, Hüsnü Özyeğin, Faruk Eczacıbaşı, Ali Kibar, Vahap Küçük, Raif Dinçkök, Ahmet Çalık, Vedat Aşçı, Mustafa Süzer, Hakan Ateş, Hüseyin Aydın, Mehmet Erten, Süleyman Orakçıoğlu, Gökhan Öğüt, Murat Gigin, Mesut Toprak, İlker Aycı, Murat Ersoy, Ümit Leblebici ve İbrahim Çağlar'ın da arasında bulunduğu 20'yi aşkın iş insanı katıldı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Emin Önen de yer aldı.  


Vergisini düzenli verene ödül

Ağbal, "Yapısal reform ajandasının mutlaka güçlendirilmesi gerek" dedi. Öte yandan  Ankara  Sanayi Odası'nın toplantısına da katılan Bakan Ağbal, "İnşallah yakında vergisini süresinde ödeyen mükelleflerimize bir düzenleme yapacağız. Ödüllendirme olacak" dedi.


Akşam 


Geri Dön