25 / 04 / 2024

İş fikri olan gence 200 bin TL destek! 6 tematik alanda hibe verilecek 

İş fikri olan gence 200 bin TL destek! 6 tematik alanda hibe verilecek 

Genç girişimcilere 200 bin Türk lirası destek verilecek. BİGG programı için açılan çağrıda geri sayım başladı. 6 tematik alanda iş fikri olanlar, uygulayıcı kuruluşlara başvuruda bulunabilecek.



TÜBİTAK tarafından yenilik ve teknoloji odaklı iş fikirlerini hayata geçirmeleri için girişimci gençlere, 1512 Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programıyla hibe destek verecek.

200 bin Türk lirasına kadar geri ödemesiz destek içeren program için açılan bu senenin ilk çağrısına başvuru için süreç devam ediyor. Genç girişimcilerin başvuruları 21 kentte ve 63 uygulayıcı kuruluşça 1 Nisan'a kadar alınıyor.

İş fikri olan gençlerin enerji ve temiz teknolojileri, akıllı ulaşım, akıllı üretim sistemleri, sağlık ve iyi yaşam, iletişim ve sayısal dönüşüm, beslenme ve sürdürülebilir tarım olmak üzere 6 tematik alanda olması isteniyor.

 İş fikri olan gence 200 bin TL destek! 6 tematik alanda hibe verilecek 

Söz konusu programa ön başvuru tarihinden itibaren üniversitelerin herhangi bir lisans, ön lisans, doktora ya da yüksek lisans programına kayıtlı öğrencilerle mezunlar başvuruda bulunabiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön