26 / 04 / 2024

İş GYO'dan Manzara Adalar'la gayrimenkul yatırım fonuna 352.2 milyon TL'lik yatırım!

İş GYO'dan Manzara Adalar'la gayrimenkul yatırım fonuna 352.2 milyon TL'lik yatırım!

İş GYO tarafından İş Portföy İkinci Gayrimenkul Yatırım Fonu'nun katılma paylarına yatırım yapılmasına ve Kartal Manzara Adalar bünyesinde bulunan ofis ve ticari alanların, 352 milyon 215 bin TL üzerinden tescil ettirilmesi suretiyle ayni olarak ödenmesine karar verildi..



İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) gayrimenkul yatırım fonuna yatırım yapılması hakkında açıklama yaptı.

İş GYO tarafından, İş Portföy Yönetimi A.Ş. İkinci Gayrimenkul Yatırım Fonu'nun katılma paylarına yatırım yapılmasına ve bu kapsamda fon katılma payı bedellerinin; Kartal Manzara Adalar bünyesinde bulunan ofis ve ticari alanların, 352 milyon 215 bin TL bedel üzerinden tapu sicilinde fon adına tescil ettirilmesi suretiyle ayni olarak ödenmesine karar verildi.

Söz konusu işlem kapsamında portföyde yer alan gayrimenkuller menkul kıymetleştirilmekte olup, İş GYO gayrimenkul yatırım fonu katılma paylarının getirisine ortak olacak.

İş GYO'nun KAP açıklaması:
İş Portföy Yönetimi A.Ş. İkinci Gayrimenkul Yatırım Fonu'nun katılma paylarına yatırım yapılmasına ve bu kapsamda fon katılma payı bedellerinin; Kartal Manzara Adalar bünyesinde bulunan ofis ve ticari alanların, 352.215.000 TL bedel üzerinden tapu sicilinde fon adına tescil ettirilmesi suretiyle ayni olarak ödenmesine karar verilmiştir. Söz konusu işlem kapsamında portföyde yer alan gayrimenkuller menkul kıymetleştirilmekte olup, Şirketimiz gayrimenkul yatırım fonu katılma paylarının getirisine ortak olacaktır.


Söz konusu taşınmazlara ilişkin değerleme raporu 20.12.2019 tarihinde KAP'ta açıklanmıştır. 


Geri Dön