19 / 04 / 2024

Yeni açılan Kağıthane Kültür Merkezi'nde 2.2 milyon TL'lik güçlendirme!

Yeni açılan Kağıthane Kültür Merkezi'nde 2.2 milyon TL'lik güçlendirme!

Kağıthane Belediyesi, 2019'da açılır açılmaz statik sorunlar yaşanan kültür merkezini acilen güçlendirdi. 42.6 milyon TL harcanarak yapılan yeni kültür merkezi için 2.2 milyon TL'lik güçlendirme çalışması yapılmasının kamu zararı yarattığını ileri süren Kağıthane Belediye Meclisi’nin İYİ Parti’li üy



Kağıthane Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkan Vekili Suat Sarı ve İYİ Partili Meclis Üyesi Fatih Çelik, Kağıthane Merkez Mahallesi Çok Amaçlı Kültür Merkezi inşaatında yaşanan soruna ilişkin ilçe belediye meclisinde soru önergesi sundu. Sözcü'de yer alan habere göre; önergede, 2014'te Kağıthane Belediyesi'nin kültür merkezi için 155 bin TL’ye proje ihalesi, 42 milyon 600 bin TL'ye de inşaat ihalesi düzenlediği hatırlatıldı. 

2017'de bitirilmesi gereken inşaatın süresinin uzadığı ve en son 18 Nisan 2019 günü Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin'in sosyal medya hesaplarından “Yakında açılışını yapacağız, incelemelerde bulunuyoruz” açıklaması yaptığı belirtildi. 

“STATİK HESAPLAR YANLIŞ YAPILDI”

Açılış yapılıp etkinlikler başladıktan sonra inşaatta bir hata olduğunun fark edildiği kaydedilerek “İki kolon arası açıklığın çok fazla olduğu görülüyor. Statik hesapları yanlış yapılmış. Kültür merkezinde organize edilen düğünler ve etkinlikler esnasında zeminde oynama ve sehimler oluşunca, bina yıkılır korkusu ile tabanı güçlendirmek için yeniden ihale yapılıyor ve kamu zararı oluşuyor” ifadesi kullanıldı. 

Kültür merkezinde bu riski telafi etmek amacıyla pazarlık usulü ile 4 Aralık 2019'da 2 milyon 205 bin 300 liralık güçlendirme ihalesi düzenlendiği belirtildi. 

Önergede “Neden proje sorumlusu ve müteahhite bunun hesabı sorulmadı? Yapının üst katı düğün salonu olarak planlanmasına rağmen statik hesaplar, hareketli yüke göre yapılmamış. Belediyenin ilgili teknik personelleri bu projeyi incelemeden mi kabul etmiştir?” sorularının cevaplanması talep edildi. 

Murat Kurum: Giresun'da 612 konutluk projeyi tamamladık!


Geri Dön