24 / 04 / 2024

İş Yatırım üniversitelere TradeCenter laboratuvarlar kuruyor!

İş Yatırım üniversitelere TradeCenter laboratuvarlar kuruyor!

Yedi üniversitede kurulan TradeCenter laboratuvarlarıyla öğrenciler, borsa deneyimini gerçeğe yakın ortamda yaşıyor. Öğrenciler uzmanlarla sanal piyasada işlem yapacak..



Üniversite-iş dünyası ilişkilerinin artması, kampus yaşamına yatırımcılığın inceliklerini taşıyor. İş Yatırım'ın, öğrencileri finansal ürünlerle tanıştırmak ve yatırım yapmanın önemine dikkat çekmek hedefiyle başlattığı TradeMaster Kampus projesi, 7 üniversiteye ulaştı. Gerçek finans dünyasını kampuslara taşıyan TradeCenter isimli laboratuvarlarda, öğrenciler yatırım uzmanlarıyla birlikte piyasaları takip edecek, gerçek zamanlı verilerle sanal işlem yapacak. Belirli derslerle paralel kullanılacak merkezde öğrenciler, yurtiçi piyasalarda Borsa İstanbul'da işlem gören 100 hisse, VİOP'ta belirli kontratlar, euro, dolar, altın, tahvil gibi yatırım araçları hakkında teorik bilgilerini uygulama olanağı bulacak. İş Yatırım uzmanlarının piyasadaki bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşıp günlük hayattaki uygulamaları derslere taşıyacakları merkez, aynı zamanda bir finans laboratuvarı olarak da kullanılacak. Genç finansçılar için, bölümler ve üniversiteler arası yarışmalar da düzenlenecek. 


İŞ VE AKADEMİ BİR ARADA 

ODTÜ, Bilkent, Yaşar,  İzmir  Ekonomi, Bilgi ve İstanbul üniversitelerinde uygulanan programa dün Kemerburgaz Üniversitesi de katıldı. Açılış töreninde konuşan İş Yatırım Genel Müdürü Ali Erdal Aral, Amerika ve Kanada'da Trade Master Center uygulamasının yıllardır yapıldığını belirtertti. Aral, "Teori ve pratiği buluşturduğumuz programın amacı iş ve akademiyi bir araya getirmek. İş Yatırım, yaz tatillerini kendilerini geliştirmek için değerlendiren öğrencilere staj imkânı da sunuyor" dedi. 


DERS DIŞINDA DA KULLANILACAK

Trade Center'lar dersler dışında da kullanılacak. Genç nesilde finansal okur-yazarlığın artırılmasına yönelik her türlü çalışmaya ev sahipliği yapılması planlanıyor. Laboratuvarlarda akademisyenlerin çalışmaları için geçmiş dönem verileri de sağlanacak. Ayrıca İş Yatırım uzmanları öğretim üyeleriyle konferanslar da düzenleyecek.


Sabah


Geri Dön