18 / 04 / 2024

İş yerinde KDV yüzde 8'e düştü!

İş yerinde KDV yüzde 8'e düştü!

Bakanlar Kurulu kararıyla konutun ardından iş yeri teslimlerinde de uygulanan KDV oranı, 31 Ekim tarihine kadar yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldü.




Hükümet inşaat sektörünü canlandırmak adına yeni kampanyalara öncülük etmeye devam ediyor. Konut sektörü temsilcilerinin beklediği konutta KDV indiriminin ardından bir indirim de iş yeri için geldi.

Konut teslimlerinde geçerli olan yüzde 18'lik KDV'nin 31 Ekim'e kadar uygulanmak üzere yüzde 8'e indirilmesine ilişkin karar, iş yerlerini (bina veya bağımsız bölüm şeklinde olanlar) de kapsayacak şekilde genişletildi. 

Kararla, esnaf muafiyetinden faydalananlara ihtiyaç fazlası elektrik bedeli olarak yapılan ödemeler üzerinden uygulanacak olan gelir vergisi tevkifatı oranı sıfırlandı.

Bakanlar Kurulu kararına göre, 6 ay süreyle, 31 Ekim 2018 tarihine kadar, iş yeri teslimlerinde, yüzde 18 yerine yüzde 8 KDV uygulaması yapılacak. 

 

Son tarih 31 Ekim 2018


KDV indiriminden yararlanmak isteyenler için yüzde 18’lik KDV’ye dahil iş yerlerinin 31 Ekim 2018 tarihine kadar satış ve teslimlerinin yapılması gerekiyor. 

 

5 soruda iş yerinde KDV indirimi 2018!
 

Konutta KDV indirimi başladı!


Geri Dön