24 / 04 / 2024

İskan için gerekli evraklar!

İskan için gerekli evraklar!

Bir binada oturma izni alınabilmesi için gerekli belgelerle bağlı olunan belediyeye başvurulması gerekiyor. Peki iskan için gerekli evraklar nelerdir, detayları haberimizde...



İskan için gerekli evraklar!

İskan, oturma iznini ifade ediyor. Söz konusu yapının inşaat çalışmaları bitip, oturuma hazır hale geldiği takdirde bunu bağlı olduğu belediyeye bildirmesi ve iskan belgesini alması gerekiyor. İskanı alabilmek için belediye başvurusunda temin edilmesi gereken evraklar bulunuyor. Peki iskan için gerekli evraklar nelerdir?


İskan için gerekli evraklar nelerdir sorusunun yanıtından önce iskan belgesinin alınmaması durumlarında oluşabilen sorunlara değinelim.


İnşaat çalışmaları biten bir yapı için iskan alınmazsa ya da projeye uygunsuzluğu tespiti nedeniyle iskan verilmezse, yapıda yasal olarak oturuma izin verilmiyor. Ancak buna rağmen binada oturanlar oluyorsa, kişileri ciddi yaptırımlar bekliyor. Bu nedenle yapının tasdikli projesine uygun olarak yapılması ve gerekli evraklarla iskan için belediyeye başvurması gerekiyor.


İskan için gerekli evraklar..

* Yapı Kullanma İzni istemi içeren dilekçe,

* Tapu kaydı bilgileri,

* Vergi Dairesi'nden İlişki Kesme Belgesi, 

* Dış Kanal Belgesi (İZSU), 

* Telekom Olur Yazısı,

* Proje Müellifleri Raporu, 

* Yapı Denetim Kuruluşu'nun Raporu, 

* Cephe fotoğrafları – (13/18 cm),

* Emlak/Çevre Temizlik Vergisi Yoktur Yazısı,

* SSK'dan alınan Borcu Yoktur Belgesi.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön