26 / 04 / 2024

İskenderun Sahil Cami inşaatı ne durumda?

İskenderun Sahil Cami inşaatı ne durumda?

İnşaat alanında inceleme yapan Vali TOPACA, “Bu gibi değerler kentimizin süsü, kimliği olacak”, İskenderun Belediye Başkanı DİNGİL de, “Çalışmalarımız, Allah rızasını kazanmak içindir” dedi.



İskenderun sahilinde inşaatı Recep Atakaş tarafından yapımına başlanan SAHİL CAMİSİ inşaatı hızlı şekilde sürüyor. Hatay Valisi Ercan Topaca, geçtiğimiz hafta sonunda gittiği İskenderun'da, sahil alanında yapımı devam eden Nihal Atakaş Cami'nin inşaatını inceledi. Geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde temeli atılan Sahil Cami Projesi'ni çok önemseyen Hatay Valisi Ercan Topaca, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ile birlikte alan üzerinde yapılan çalışmalarla ilgili incelemelerde bulundu.

Detaylı bilgi alan Vali Ercan Topaca, “Bu hizmetler, kentimizin süsü, kimliği olacak eserler olarak yıllarca anılacaktır” dedi.

Vali Topaca, İskenderun'daki bu eserin bir sembol olacağını söylerken, şöyle konuştu:

“Bu camiyi, konumu itibariyle özellikle önemsiyoruz. Kentimize, ülkemize örnek olacak bir güzellikte olmasını arzu ediyoruz. Bu anlamda, Caminin yapımı için hiçbir şey esirgemeyen Hayırsever İşadamı Recep Atakaş'a şükranlarımı sunuyorum.”

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise yaptığı konuşmasında, “Caminin planlanmasında ve yapımında emeğini esirgemeyen tüm kurum ve kişilere teşekkür ediyorum” dedi.

 Şehrin tanıtım ve prestiji açısından çok önem verdikleri Cami'ye dair inşaatın hızla devam ettiğini görmekten mutlu olduğunu ifade eden Dingil, “Körfez'in incisi şehrimize yakışacak nitelikte olacak olan Nihal Atakaş Cami'nin inşaatı bittiğinde, camimiz ile gurur duyacağız. Sayın Valimizin hassasiyeti, bizim çalışma şevkimizi arttırıyor. Umuyorum ki, bir an önce bitecek olan Sahil Cami, şehrin doğasına ayrı bir güzellik katacaktır. Bizim buradaki çalışmalarımız, yalnız Allah'ın rızasını kazanmaktır. Nihal Atakaş Camii, İskenderun halkının gurur duyacağı, minyatür ve simgesel bir camidir. Şu anda çalışmalar planlama doğrultusunda gidiyor. Kısmet olursa, bir devlet büyüğümüz ile birlikte açılışını yapmak istiyoruz” diye konuştu.



Antakya Gazetesi


Geri Dön