29 / 03 / 2024

İŞKUR'dan engellilere destek!

İŞKUR'dan engellilere destek!

Türkiye İş Kurumu, son 7 yıl içerisinde yaklaşık 150 milyon liralık hibe desteği ile 3.198 engelli girişimcinin kendi işini kurmasına, 415.577 engelli girişimcinin ise son 19 yılda çalışmasına aracılık etti.



AA muhabirinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan aldığı bilgiye göre, İŞKUR tarafından engelli istihdamını ve girişimciliğini artırmak amacıyla 2014 yılından bu yana verilen engelli hibe desteği devam ediyor.

 Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bu kapsamda kendi işini kurmak isteyen engelli girişimcilere 65 bin liraya kadar destek sağlanıyor. Proje ile son 7 yılda 3 bin 198 engelli vatandaşa yaklaşık 150 milyon lira bağışlandı.Söz konusu destekten yararlanmak isteyen engelliler, "www.iskur.gov.tr" internet sitesinde yer alan başvuru kılavuzuna göre e-Devlet'ten başvuruda bulunabilirler.

2022 yılı hibe desteği başvuruları için son tarih güncellendi. Daha önce 3 Aralık olarak açıklanan başvurular için son tarih 17 Aralık tarihine uzatıldı.

İŞKUR dan engellilere destek!

Engellilerin işe girmelerine aracı olundu

Hibe desteğinin yanı sıra engellilerin istihdam edilebilirliğini artırmak için İŞKUR koordinasyonunda birçok çalışma yürütülmüştür. Yapılan çalışmalar sayesinde son 19 yılda 415 bin 577 engelliye aracılık edildi.

2012 yılından bu yıl Ekim ayı sonuna kadar kurs ve programlardan 62 bin 206 engelli vatandaşımız yararlandı. Aldıkları kurslar ve katıldıkları programların yanı sıra verilen danışmanlık hizmetleri ile engellilerin iş hayatına daha hazır girmeleri mümkün olmuştur.

İŞKUR tarafından yürütülen iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri sayesinde 2012 yılından bu yıl Ekim ayı sonuna kadar 902 bin 901 engelli ile 1 milyon 925 bin 103 bireysel görüşme yapılmıştır. Engellilere yönelik yoğun iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinin sunulduğu iş kulüplerinde verilen eğitimlerle vatandaşların kendilerini tanımaları sağlanırken bir yandan da iş arama becerilerini geliştirmeleri destekleniyor.

İŞKUR dan engellilere destek!

Her engellinin bir iş koçu bulunuyor

İŞKUR'un engelli istihdamına öncülük etmek amacıyla hayata geçirdiği bir diğer proje de engellilere yönelik iş koçluğudur. Bu amaçla 2018 yılında hayata geçirilen ve birçok gelişmiş ülkede uygulanan yardımcı istihdam modeli, yani engelli iş koçluğu uygulaması, modern ve uygun maliyetli bir yöntem olarak değerlendirilmektedir.

51 ilde 73 birimde verilen hizmet ile engelli vatandaşların sosyal entegrasyonuna yardımcı olmak, sosyalleşmelerini kolaylaştırmak ve çalışma hayatına dahil edilerek üretim sürecine katkı sağlamak, engelli istihdamını kalıcı olarak artırmak amaçlanmaktadır. . İşgücüne katılımı diğer engel türlerine göre daha zor olan zihinsel veya zihinsel engellilerin özel durumları da dikkate alınır. Bu doğrultuda kurulan korumalı işyerlerinin sağladığı destek kapsamında bugüne kadar 19 korumalı işyeri projesine destek verildi.

Gençlere müjde! Aylık 2.445 lira ödeme!

İŞKUR'dan meslek öğrenmek isteyenlere destek! Aylık 2.780 lira!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön