27 / 04 / 2024

İslam Memiş, 'Altın mı Dolar mı?' sorusuna verdiği yanıtla şaşırttı! "Dünyanın yeni gözdesi bu"

İslam Memiş, 'Altın mı Dolar mı?' sorusuna verdiği yanıtla şaşırttı!

İslam Memiş yatırımcıların yeni gözdesini açıkladı: Dünya bunu konuşacak!



Ons altındaki değer kaybının sonucu olarka 1.185 lira ile rekor kıran gram altın fiyatları zirveden yüzde 7’lik bir düşüşe maruz kaldı. Altın ve Para Piyasalarının uzman ismi İslam Memiş yatırımcıların en çok merak ettiği ‘altın mı, dolar mı’ sorusuna verdiği cevapla şaşırttı. İslam memiş ‘dünyanın yeni gözdesi’ sözleriyle ilk kez açıkladığı kobalt için çarpıcı bir kritikte bulunarak, ‘Bu fırsat değerlendirilmeli, 2023-2024’te dünya kobaltı konuşacak” dedi.

ALTIN FİYATLARI NEDEN DÜŞÜYOR?

İslam Memiş, Altın mı Dolar mı? sorusuna verdiği yanıtla şaşırttı! "Dünyanın yeni gözdesi bu"

ABD’de enflasyonun son aylarda beklenenden fazla gerileme göstermesi piyasalarda ABD Merkez Bankası Fed’in yıl içinde faiz indirimine başlayacağı beklentisini artırdığı için dolar geriledi, altın ise yükseldi. Son açıklanan ÜFE ve TÜFE rakamlarının aylık bazda artması ve yıllık bazda da beklentilerin üzerinde gelmesi, Fed’in şahin kalacağı ve son toplantıda belirttiği iki kez daha faiz artışına gidebileceği beklentisini artırdı. Dolar endeksi bu beklentilerle 104,60 seviyesine çıkarken ABD 10 yıllık tahvil faizi de yüzde 3,92 ile Kasım ayı sonrası en yüksek seviyeye çıktı. 10 yıllık tahvil faizi Ekim ayında yüzde 4,33’e çıkarak 2008 yılı sonrası en yüksek seviyeyi gördü. Kasım FOMC toplantısında Fed’in faiz hızını düşüreceklerini açıklamasıyla gerileyen 10 yıllık gösterge, bugünlerde Fed’in bir yerine iki faiz artışı yapacağı ve bu yıl faiz indirimine başlamayacağı düşüncesiyle yükseliş yaşıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön