18 / 05 / 2024

İslam Memiş, gram altının alternatifini resmen açıkladı! Vergisi yok, çok daha avantajlı….

İslam Memiş, gram altının alternatifini resmen açıkladı! Vergisi yok, çok daha avantajlı….

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan Darphane Altın Sertifikaları’nın gram altına alternatif olacağını ifade ederek bu sertifikaların kar üzerinden bir vergilendirmesi olmadığını ve kapıya kadar getirildiğini belirtti.



Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş’ten yatırımcıyı heyecanlandıracak açıklama geldi. Memiş, Darphane'nin yeni altın sertifikası uygulaması için herkesi ilgilendiren açıklamalarda bulundu.

Memiş, bankalardan alınan gram altındaki makas aralığı sıkıntısına dikkat çekerek, Darphane Altın Sertifikaları'nda makas aralığı gibi bir sorunun olmadığını ifade etti.

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığını vurgulayan İslam Memiş, Altın alım satımında sorun teşkil eden makas aralığına alternatif konusunu youtube videosunda ele aldı. Memiş, “Dolar TL piyasada 18.68-70 lira aralığında seyrine devam ediyor. Buradaki tam bir baskılanma, stabil durum korunuyor. Altının onsunda asıl hedeflediğimiz seviye 1815 dolar seviyesi. Elinde dolar olan vatandaşlar da bu süreci yakından takip etmeli. Gram altın, piyasada 1053-1056 lira aralığında. Ekranlarda 1047 lira görünmesine çok kanmamak gerekiyor. 5 liralık makas aralığının olduğunu altın bozdurmak isteyenler mutlaka bilmeli.” dedi.

İslam Memiş, gram altının alternatifini resmen açıkladı! Vergisi yok, çok daha avantajlı….

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gümüş ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Memiş, “Gümüş onsu 21 dolar üzerinde tutunmayı devam ettiriyor. 24 dolar temel hedef. Düşüşler de tabii ki alım fırsatı. Gümüş gramı fiziki tarafta 13 lira seviyelerinde. Gümüş ons ve gram fiyatında görünüm şu an pozitif. Gümüşte yukarı yönlü hareketlerin seri şekilde olma ihtimalini çok güçlü görüyorum.

Son günlerde kripto para piyasasında çıkış yapıp borsaya geçelim diyenleri görüyorum. Kripto parada yeterince para kaybettik, bir kez daha batalım düşüncesindeler. Sakince oturun, zararınızın çıkmasını bekleyin. Hali hazırda zarar kurtaracak bir ortam yok. Öyle bir maceraya girmeye gerek yok.

İslam Memiş'in 'gram altın' alternatifi diyerek anlattığı yeni yöntem ise şöyle:


Geri Dön