26 / 04 / 2024

İslam Memiş üstüne basa basa uyardı: Bunu yapan fena yanılır

İslam Memiş üstüne basa basa uyardı: Bunu yapan fena yanılır

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, uzun vadeli tahminlerini de izleyicilerle paylaştı. Fox'taki Ekonomi Arası programında kritik açıklamalarda bulunan İslam Memiş, "Gram altın aslında düşmedi, düşüyormuş gibi görünüyor yalnızca" dedi.



Dolardaki yükseliş tüm hızıyla sürerken gram altının 950 liraya göz kırpması herkesi şaşırttı. Elinde doları ve altını bulunanlar kafa karışıklığı yaşarken, para ve piyasa uzmanı İslam Memiş çok önemli eğerlendirmelerde bulundu. İslam Memiş, "Gram altın aslında düşmedi, düşüyormuş gibi görünüyor yalnızca" dedi.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, uzun vadeli tahminlerini de izleyicilerle paylaştı. Fox'taki Ekonomi Arası programında kritik açıklamalarda bulunan İslam Memiş, "Parite, farklı ülkelerin para değişimine denir. Ülkelerin kendi para birimlerindeki takastır. Dolar ve euro'nun değiş tokuşuna parite denmektedir. Bugünlerde dolar ve euro'nun eşitlenmesi esasında paritenin daha çok önemini gündeme taşıyor" dedi. Elinde doları olan yatırımcıların bu eşitlemeyi 'avantaja' çevirebileceğine değinen İslam Memiş, sözlerine şöyle devam etti:

"100 euro'ya 120 dolar alabiliyordunuz önceden, artık orta ve uzun vadeyi göz önünde bulundurunca, euro'nun 1,06-,1,07'yi tekrar gelebileceğini öngörüyorum. Dolayısıyla yeniden değer artışları gündeme gelebilir. Parite işlemleri bugünlerde oldukça önemli.

Enflasyonla mücadele kolay olmayacaktır. Benim çalışmalarım şuna işaret ediyor. Süreçte euro-dolar paritesi eşitlense de ben tekrar Avrupa Merkez Bankası'ndan faiz artırımı bekliyorum. Eylül ve ekim aylarında tekrar paritenin 1,06-,1,07'ye çıkması kuvvetli.

Bunu yapan zarar ediyor!

İslam Memiş üstüne basa basa uyardı: Bunu yapan fena yanılır


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön