19 / 05 / 2024

İslam Memiş'ten korkutan 'altın' açıklaması!

İslam Memiş'ten korkutan 'altın' açıklaması!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, gram altının gidişatına ilişkin korkutan bir uyarıda bulundu.



'Altın kahini' olarak bilinen İslam Memiş, kişisel sosyal medya hesabından altın yatırımcılarını uyardı.

Deneyimli ekonomist, "Altın ve gümüşe 'kral' ve 'kraliçe' adı konsaydı; gümüş kral, altın kraliçe olurdu" ifadelerini kullanarak sözlerine şöyle devam etti:

"Altın tarafında 400 tonluk alımlarını, bilerek manipüle etmelerini iyi anlamak gerek. Dipten topladılar, altına dayalı dijital paralarını açıklayacaklar. Sanırım 2023’e girmeden dijital paraları açıklayacaklar. 2 aydır süren fiziki talepler ise hiç hayra alamet değil. 

Deneyimli ekonomist, şöyle konuştu

POWELL TERS KÖŞEYE YATIRDI

"FED dün akşam faiz kararını açıkladı 75 baz puanlık faiz artırımı yaptı. Piyasaların beklentisi doğrultusunda bir faiz Powell konuştuktan sonra piyasalarda sert düşüşler gördük. Dolar tekrar küresel piyasalarda değer kazandı. Altın gümüş gibi değerli madenlerde de sert satışlar gördük. Ancak FED Başkanı Powell'ın açıklamaları piyasaları ters köşeye yatırdı."

FED PİYASALARDA ŞOK ETKİSİ YAPTI

"Dolayısıyla da dolar uluslararası piyasalarda tekrar değer kazandı. Altın ve gümüş gibi madenlerin ons ve gram bazında da sert düşüşler vardı. 1.670 dolar seviyesine kadar yükselen altının ons fiyatı şu anda 1.600 dolar seviyesinde. Yani dün akşam saatleriyle şu an arasında tam 50 dolarlık bir değer kaybı var. Gram altın / TL fiyatı FED açıklama yaptıktan sonra serbest piyasalarda 1.008 lira seviyesine kadar yükselmişti ama şu anda gram altın / TL fiyatı 984 lira seviyesinde gram altında da sert bir düşüş olduğunu gözlemliyoruz. Özellikle FED kararının açıkladıktan sonra altın ve gümüş fiyatlarında yükselişler vardı, dolar tarafında gerileme vardı düşüş vardı, FED Başkanı Powell'ın özellikle faiz artırımlarının devam edeceğini ısrarla söylemesi piyasalarda şok etkisi yaptı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön