26 / 04 / 2024

İslami Vakıflar İdaresi'nden Mescid-i Aksa'daki inşaat çalışmasının durdurulması çağrısı!

İslami Vakıflar İdaresi'nden Mescid-i Aksa'daki inşaat çalışmasının durdurulması çağrısı!

İslami Vakıflar İdaresi, Mescid-i Aksa çevresinde yapılan "şüpheli" kazı çalışmalarının ortaya çıkaracağı sonuçlara karşı uyardı.



Bugün bir grup İsrailli işçi, Mescid-i Aksa'nın Emevi Sarayları bölgesinde bulunan güney duvarında (Hıtaniyye Medresesi duvarı) onarım sebebiyle çalışmaya başladı. Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Mescid-i Aksa'nın güneyindeki duvarda yeniden başlayan inşaat faaliyetinin durdurulmasını istedi. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Vakıflar İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail polisine, inşaat çalışmasının derhal durdurulması, tüm ekipmanların bölgeden çıkarılması ve Mescid-i Aksa'nın duvarından çalınan taşların yerine konulması çağrısı yapıldı.

Açıklamada, tüm camileri, avluları ve duvarıyla 144 dönümlük bir alana kurulmuş olan Mescid-i Aksa'nın, Müslümanların mescidi olduğu ve Ürdün Haşimi Krallığının himayesi altında bulunduğuna dikkat çekildi.

Vakıflar İdaresi, Mescid-i Aksa'nın çevresinde ve özellikle Emevi Sarayları bölgesinde yapılan "şüpheli" kazı çalışmalarının ortaya çıkaracağı sonuçlara karşı uyardı. 

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğindedir. Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi'nin zemininde Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu söylenerek kazı çalışmaları yapıyor.

 

İsrail güçleri Kudüs'te Filistinlilere ait 2 evi yıktı!


Geri Dön