20 / 04 / 2024

İşletmesi olanlara müjde! 60 milyar TL'lik destek paketi devreye girecek!

İşletmesi olanlara müjde! 60 milyar TL'lik destek paketi devreye girecek!

Şirketlere destek vermek amacıyla açıklanan yeni ekonomi modelinde  üretim, ihracat ve yatırım yapan firmalara KGF ile 60 milyar TL değerinde destek sağlanacaktı. Peki destek paketi ne zaman devreye girecek?



Yeni paket amacı dışında kullanılmayacak

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre, Kovid-19 salnınında 2 sene önce dağıtılan KGF kredilerinin belli bir kısmı amacı dışında kullanılmıştı. Söz konusu olacak yeni pakette kredilerin amacı dışında kullanılmasına izin verilmeyecek. Refinansman için kullanım yasaklanan yeni pakette faturaları belgelendirme ve sözleşme şartıda getirildi. İşletme sermayesi ihtiyaçlarına yönelik sadece kartlı kullandırım koşulu bulunuyor. Takibinin sıkı olacağı yeni pakette nakit kullanım oranı yüzde 10 ile kısıtlı olacak. Amaç dışı kullanım veya gerçek dışı beyanda yasal yaptırımlar uygulanacak.

İşletmesi olanlara müjde! 60 milyar TL lik destek paketi devreye girecek!

Yatırım amaçlı destek paketi: Sekiz sene vadeli olarak orta-yüksek ve yüksek teknoloji üretimi gerçekleştiren şirketlere 1.25 kat kefalet limitiyle iki sene geri ödemesiz verilecek. Yatırıma bağlı işletme kredileri için altı ay ödemesiz dönem sunulurken 30 ay vade imkanı sağlanacak. 'Kâr payı oranı 0-24 ay için sabit (TL referans+yüzde 1), 24 ay üzeri için sabit (TL referans+yüzde 2). Faiz oranı 0-24 ay değişken (TL referans+ yüzde 1), 24 ay üzeri değişken (TL referans+yüzde 2).'
Küçük ve orta büyüklükteki işletme (KOBİ) için en çok 25 milyon Türk Lirası, büyük firmalar için ise 100 milyon Türk Lirası limiti konuldu. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön