28 / 03 / 2024

İsmail Erdem: Çok farklı ve prestijli projeler yapacağız!

İsmail Erdem: Çok farklı ve prestijli projeler yapacağız!

Artık vatandaşa okul, altyapı gibi vaatlerle gitmediğini söyleyen Sancaktepe Belediye Başkanı Erdem, “Bunları geçen dönem zaten yaptık. Artık diğer belediyelerde olmayan çok farklı ve prestijli projeler yapacağız” diyor.



Sarıgazi, Samandıra ve Yenidoğan’ın birleşmesiyle 2009’da ilçe olan Sancaktepe’nin kurucu Belediye Başkanı İsmail Erdem, seçim kampanyasını “Artık farklı projeler zamanı” parolasıyla yürütüyor. 305 bin nüfuslu ilçeye yeni dönemde spor yatırımları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanlarıyla özgün projeler vaat eden Erdem AKŞAM’a konuştu: 


ÖNCE PLANLARI HAZIRLADIK 

Göreve geldiğimizde bütün kadroyu kendimiz oluşturduk. Sancaktepe’yi oluşturan üç beldenin imarı birbirinden farklıydı. Dolayısıyla yaptığımız 1/1000 ve 1/5000’lik imar planlarını yeniden yaptık ve aynı seviyeye getirdik. Sancaktepe’de İSKİ yönetmeliğine uygun olarak, düşük yoğunluklu ve bahçeli sistemde en fazla 6 katlı yapılara izin veriyoruz. Arsalar 5 bin metrekareyi aşınca 10 kat üzeri yaptırdığımız yerler oluyor. Ancak Sancaktepe’nin geneline baktığınız zaman yapılar 4-5 katı geçmiyor. Mevlana Mahallesi’nde bir prestij cadde projemiz var. 


KÖPRÜ VE METRO DEĞER KATTI

Üçüncü Köprü’nün Anadolu yakasındaki giriş ve çıkış yerleri Sancaktepe’de. Yine metro projesi var. Bu projeler Sancaktepe’nin değerine değer katacak. İstanbul geneline bakarsak Sancaktepe diğer ilçelere göre en hızlı ve en düzgün gelişen ilçelerin başında geliyor. Büyük inşaat şirketleri bizi tercih ediyor. Etrafımızda çok sayıda markalı projeler yükseliyor. Vatandaş da boş durmuyor, kendi kentsel dönüşümünü kendisi yapıyor.


O OPERASYONLAR BİZİ GÜÇLENDİRDİ

Ülkemiz çok zor süreçten geçiyor. Karalamalar var. 17 ve 25 Aralık’ta hükümetimize yönelik iki operasyon girişimi oldu. Diğer operasyonlar gibi bunlar da başarısız olacak. Bu karalamaların halkta karşılığı yok. Halk gerçeği görüyor, bize daha çok sahip çıkıyor. Her kesimden destek var. Göreceksiniz bu operasyonlar oy oranlarımızı artıracak. Halk cevabı sandıkta verecek. 


60 BİN GENÇ LİSANSLI SPORCU YAPACAĞIZ

Çocukları, gençleri sokaklardan ve kötü alışkanlıklardan kurtarmak için spora teşvik ediyoruz. Şu ana kadar 3 bin gencimizi lisanslı sporcu yaptık. Bunu 60 bine çıkarmayı hedefliyoruz. 3 yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı devam ediyor. Herkesin maddi durumu aynı değil. Yazın tatile gidemeyen çocuklarımız bizim havuzlardan yararlanıyor. Göreve gelirsek yeni spor yatırımlarımız olacak. Bir spor kompleksi projemiz var. Yüz yataklı bir kamp projemiz var. Milli takım da burada kamp yapabilecek. 


MİNİAÇANAKKALE VE BOTANİK PARKI YAPILIYOR

Sancaktepe’nin her tarafı yeşil ama boş durmuyoruz. Safa Tepesi’ne yüz dönümlük yeşil alan ve sosyal tesis projemiz bitmek üzere. Berlin’deki Botanik Parkı’nı ziyaret ettik. 20 dönümlük alanda benzerini yapacağız. Bu parkta 81 ilimizin STK’larının içinde olacağı bir hizmet binası da yapacağız, her ile bir ofis vereceğiz. Yaklaşık 40 dönümlük alanda da Minatürk’ten esinlenerek Çanakkale Şehitliği’ni yapacağız. 


ASKERİ ARAZİYE ŞEHİR HASTANESİ

Türkiye’nin en büyük Şehir Hastanesi projesi Sancaktepe’ye yapılıyor. Askeri alana yapılacak 4 bin 100 yataklı hastanenin hazırlıkları tamamlandı. Arazi Sağlık Bakanlığı’na devredildi. Askeri tesisler Sancaktepe dışına çıkacak. Göreve geldiğimizde 12 olan sağlık ocağı sayısını 23’e çıkardık. Diş Hastanesi, Kadın Sağlığı Merkezi, Engelliler


Merkezi açtık. 13 devlet okulu yaptık, 15 devasa okul alanı ayırdık. İhaleye hazır 6 okul arsamız var. Uzun vadede okul arsasına ihtiyacımız olmayacak.


Akşam/Ercan Öztürk


Geri Dön