20 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu: 1071 gölet yapacağız!

Veysel Eroğlu: 1071 gölet yapacağız!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu,"Türkiye'nin en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı'nı da 2018'de bitireceğiz ve ondan daha yüksek baraj yapılamayacak. Ayrıca 1071 gölet ve sulamasını yapacağız buradan ilan ediyorum." dedi.



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İnşaat Sanayicileri ve İşveren Sendikası (İNTES) tarafından DSİ Lokali'nde düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini söyledi.


Türkiye'nin bu günleri de aşacağını kaydeden Eroğlu, bu süreçte yaşamlarını yitiren ve yaralanan sivil, polis, asker ve korucuların büyük üzüntü yarattığını ifade etti.


- "1071 gölet ve sulamasını yapacağız"

Bakanlık olarak da bu güce ivme kazandırmak için zamanla yarıştıklarını belirten Eroğlu, yıl başından bu yana 38 ilde 13 katrilyonluk hizmetin açılışını yaptıklarını kaydetti.


Eroğlu, bu çalışmaların bile Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin en bariz göstergesi olduğunu ifade ederek, "Türkiye'nin en yüksek barajlarını, 320 baraj, bin gölet ve sulaması gibi hizmetleri Türk müteahhitlerimiz inşa etti. Türkiye'nin en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı'nı da 2018'de bitireceğiz ve ondan daha yüksek baraj yapılamayacak. Ayrıca 1071 gölet ve sulamasını yapacağız buradan ilan ediyorum. Bu göletlerimizi 2019 yılı sonuna kadar tamamlayacağız. Devletimizin parası var çok şükür." şeklinde konuştu.


GAP'ı 2019 yılı sonunda bitirmeyi planladıklarını anlatan Eroğlu, 2019 yılının sulama alanında hamle yılı olacağını aktardı.


Eroğlu, Türkiye'de yapılacak bu yatırımların yanında yurt dışında projeler yaptıklarını, başta Afrika kıtasındaki ülkeler olmak üzere Afganistan, Tacikistan, Gürcistan ve Balkanlar'da da çalışmalar yapacaklarını bildirdi.    




AA


Geri Dön