23 / 04 / 2024

türkiye gölet sayısı

türkiye gölet sayısı

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu,"Türkiye'nin en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı'nı da 2018'de bitireceğiz ve ondan daha yüksek baraj yapılamayacak. Ayrıca 1071 gölet ve sulamasını yapacağız buradan ilan ediyorum." dedi.

2023'te kısa dönem araç kiralama gün sayısı yüzde 40 arttı! 

Araç kiralama şirketi Garenta, 2023 yılına ait kısa dönem araç kiralama verilerini açıkladı. Rakamlara göre araç kiralama gün sayısı yüzde 40 artış kaydetti. 

Asgari prim ödeme gün sayısında yeni dönem! Milyonlara müjde! 450 güne indirildi!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren bir değişiklik yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sigortalı çalışanların  son 3 senesinde gereken asgari prim ödeme gün sayısını 600 günden 450 güne indirildi. 

Kısa çalışma ödeneğinde gün sayısı değişecek...

Asgari ücret desteğinin 700 lira olarak uygulanması ile birlikte kısa çalışma ödeneği için asgari prim ödeme gün sayısının 450'ye indirilmesini içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunulduğu açıklandı. İşte haberin detayları...

Araç kiralayanların sayısı her geçen ay yükseliyor! Yılın ilk on ayında toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı!

2023 Ocak – Ekim döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre araç kiralayanların toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı.

Bağ-Kur'lular için prim gün sayısının 7200'e indirilmesiyle hemen emekli olunabilecek mi?

TBMM'nin açılmasını takiben, BAĞ-KUR'da prim gün sayısının 9000'den 7200'e düşürülmesi hakkındaki yasa teklifi masada olacak. Bu değişiklikten yaklaşık 1 milyon BAĞ-KUR'lunun yararlanması öngörülüyor. İşte konu ile ilgili ayrıntılar....

Emeklilik için gereken prim günü sayısı 7200'e düşüyor: Yeni düzenleme detayları

Emeklilik süreci, farklı meslek grupları ve sigorta kollarına bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Son zamanlarda gündeme gelen önemli bir gelişme ise emeklilik için gereken prim günü sayısının düzenlenmesi ile ilgilidir. İşte 1 milyon kişiyi yakından ilgilendiren yeni emeklilik düzenlemesi..

Türkiye'ye göç edenlerin sayısı 2022'de yüzde 33,2 azaldı: 1 yılda yaklaşık 400 bin yabancı geldi, 140 bin Türk gitti! 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, 2022'de 399 bin 643 yabancı uyruklu Türkiye'ye göç ederken, 139 bin 531 Türk vatandaşının da yurt dışına göç ettiği belirlendi. Türkiye'ye göç edenlerin sayısı 2022'de, 2021'e kıyasla yüzde 33,2 azaldı.

Türkiye'de göçmen sayısı 4 Milyon 893 bin 752'ye ulaştı: Göç İdaresi Başkanlığı açıkladı!

Göç İdaresi Başkanlığı'na göre Türkiye'deki göçmen sayısı 4 milyon 893 bin 752'ye ulaştı. 1169 mahalle yeni yabancı kaydına kapatılırken, İstanbul'da 54 kapalı mahalle bulunuyor.

Emeklilikte prim gün sayısı düşürülecek mi?

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, emeklilik için gerekli prim gün sayısının yüksek olduğunu söyleyerek emekli olamayan esnaf ve sanatkarların, prim gün sayısının SSK'lılarla aynı olması için yapılan çalışmalara değindi ve Meclis'in açılacağı tarihe

Borsaya yerli yatırımcı ilgisi patladı! 3 yılda 5,5 milyon kişi borsayla tanıştı, yatırımcı sayısı 10 milyona koşuyor!

Pandemi döneminde alternatif getiri arayışıyla birlikte borsaya artan ilgi sürüyor. Son 3 yılda 5,5 milyona yakın kişinin pay piyasasıyla tanıştığı belirtilirken, önümüzdeki günlerde yatırımcı sayısının 10 milyonlara çıkması bekleniyor.

Türkiye’nin en itibarlı süpermarket markası o oldu!

Türkiye'nin en itibarlı süpermarket markası seçildi. En fazla mağazaya sahip olan o marka tercih edildi. İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan küçük esnafa resmen büyük müjde geldi! Prim ödeme gün sayısı düşüyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan küçük esnafa resmen büyük müjde geldi. Küçük esnafın prim ödeme gün sayısı düşüyor... İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Bağ-Kur prim gün sayısının düşürülmesinde Bakan Bilgin devreye girdi! İşte peş peşe yaşanan son gelişmeler!

Bağ-Kur’lular, emekli olabilmek için prim gün sayısının düşürülmesini bekliyor. Bu kapsamda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin yaptığı açıklamada Bağ-Kurlular için prim eşitleme düzenlemesinin gelebileceğini belirtmişti.

türkiye gölet sayısı Haberi

türkiye gölet sayısı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İnşaat Sanayicileri ve İşveren Sendikası (İNTES) tarafından DSİ Lokali'nde düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini söyledi.


Türkiye'nin bu günleri de aşacağını kaydeden Eroğlu, bu süreçte yaşamlarını yitiren ve yaralanan sivil, polis, asker ve korucuların büyük üzüntü yarattığını ifade etti.


- "1071 gölet ve sulamasını yapacağız"

Bakanlık olarak da bu güce ivme kazandırmak için zamanla yarıştıklarını belirten Eroğlu, yıl başından bu yana 38 ilde 13 katrilyonluk hizmetin açılışını yaptıklarını kaydetti.


Eroğlu, bu çalışmaların bile Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin en bariz göstergesi olduğunu ifade ederek, "Türkiye'nin en yüksek barajlarını, 320 baraj, bin gölet ve sulaması gibi hizmetleri Türk müteahhitlerimiz inşa etti. Türkiye'nin en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı'nı da 2018'de bitireceğiz ve ondan daha yüksek...