27 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu: Sarıçay Barajı'nın projesi hazır!

Veysel Eroğlu: Sarıçay Barajı'nın projesi hazır!

Aydın’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti. Aydın’daki bakanlık yatırımlarından bahseden Eroğlu, Sarıçay Barajı projelerinin hazır olduğunu belirtti...




Bakanlığına bağlı kurumlar tarafından düzenlenen toplu temel atma ve açılış töreni için Aydın’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti. Valilik ziyareti sırasında Aydın’daki bakanlık yatırımlarından bahseden Eroğlu, Sarıçay Barajı projelerinin hazır olduğunu belirterek, “Aydın Büyükşehir Belediyesi, yapacağını söylediği için bekliyoruz. 2013’den beri yapılmadı, yapmazsa yaparız” dedi.


Bakanlığının Aydın’a 13 milyar TL yatırım yaptığını kaydeden Veysel Eroğlu, inşaatı yarım barajları tamamladıklarını hatırlatarak, “Eski Türkiye’de bütün baraj, gölet ve sulama tesisleri ödenek bekliyordu. Biz ilk defa hükümet olarak eski Türkiye’de unutulmuş bir il olan Aydın’ı hatırlattık” diye konuştu. Aydın ve çevresine 73 milyon metreküp su verdiklerini kaydeden Eroğlu, “Aydın’ın su ihtiyacını karşılamaya devam ediyoruz. Yatırımlarımız ve projelerimiz sürüyor” ifadelerini kullandı.

“SORUMLU BİZ DEĞİLİZ”

Eroğlu, Sarıçay Barajı ile ilgili olarak şunları söyledi:“Kuşadası’nda baraj konusunda talepler alıyoruz ama Aydın Büyükşehir Belediyesi ‘Biz yapacağız’ dediği için karışmıyoruz. Ben 'Sarı civcivler oraya gidiyor' denilince Sarıçay Barajı başlıyor sandım çok sevindim. Oysa ki onlar otobüsmüş. Bizim projelerimiz hazır, yapamayacaklarsa biz yapmaya hazırız. Ayrıca Beşparmak Dağı'na da baraj yapmak istiyorlarmış, biz yapmalarını bekliyoruz. Oralar susuz kalırsa sorumlusu biz değiliz.”



Aydın Denge 




Geri Dön