26 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu: Ergene'yi kurtarmanın maliyeti 3,2 milyar lira!

Veysel Eroğlu: Ergene'yi kurtarmanın maliyeti 3,2 milyar lira!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ergene'yi kurtarma projesinin basit bir dere ıslahı projesi olmadığını belirterek, içindeki 15 paket ile toplam tutarın 3,2 milyar lirayı bulduğunu söyledi....




Trakya Gelişim Projesi (TRAGEP) kapsamında, Tekirdağ’ın Saray ilçesinde İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı. Temel atma törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Törende konuşan Bakan Eroğlu, TRAGEP'i Ergene’nin kurtuluş projesi, muhteşem kalkınma, çevre ve bir altyapı projesi olarak nitelendirdi. Ergene'yi kurtarma projesinin basit bir dere ıslahı projesi olmadığını ve içinde 15 paket bulunduğunu vurgulayan Eroğlu, "Sadece Ergene'yi kurtarmanın bizim bakanlığa maliyeti 3,2 milyar TL. Trakya’da sanayi kadar tarım da çok önemli. Su olmadan mahsul almak mümkün mü? Dolayısıyla Trakya’da sulama çok önemli. Bu yüzden ‘Bin Günde Bin Gölet Projesi' kapsamında Trakya'da 108 adet baraj, gölet, sulama tesisi yapıyoruz. Tekirdağ'a da 35 baraj, gölet ve sulama tesisi düşüyor. Bunun dışında, ne kadar dere varsa onların tamamını, Meriç Nehri'nden tutun da Ergene'ye kadar, yan kollarına kadar bütün dereleri ıslah ediyoruz. Bütün kasabalara, ilçelere, beldelere, il merkezlerine su getiriyoruz." diye konuştu. 


Bölgeye her gelişinde, özellikle Tekirdağ'a müjdeler verdiğini vurgulayan Bakan Eroğlu, şunları kaydetti: "Tekirdağ, artık büyükşehir ve dolayısıyla da büyük düşünmek gerekiyor. 25 Mayıs 2013 tarihinde buraya geldiğimde tam 67 tane müjde vermiştim. Allah'a şükür bunları yapıyoruz. Sadece 67 müjdenin toplam bedeli 641 milyon lira. 3 yıl süreyle bu yatırımları gerçekleştireceğiz." 


Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından sahneye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve müteahhit firma yetkililerini davet ederek, tesisin 1 Ağustos 2014 tarihinde saat 14.14'te bitirilmesi için söz aldı. Eroğlu, daha sonra imzaladığı taahhütnameyi Bakan Müezzinoğlu ve müteahhit firma yetkililerine de imzalatarak, vatandaşlara ve basın mensuplarına gösterdi. Eroğlu ve Müezzinoğlu ile müteahhit firma temsilcileri, ardından butonlara basarak tesisin temelini attı.


Recep Yeşil/Cihan


Geri Dön