25 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu bin günde bin gölet projesini anlattı!

Veysel Eroğlu bin günde bin gölet projesini anlattı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "bin günde bin gölet" projesine vurgu yaparak, "Biz bütün alanları sulayacağız. Ekonomik anlamda sulanacak ne kadar alan varsa sulayacağız. Ne kadar baraj, gölet yapılacak alan varsa onu da yapacağız" dedi.



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "bin günde bin gölet" projesine vurgu yaparak, "Biz bütün alanları sulayacağız. Ekonomik anlamda sulanacak ne kadar alan varsa sulayacağız. Ne kadar baraj, gölet yapılacak alan varsa onu da yapacağız" dedi.


Denizli Valiliğini ziyaret eden Bakan Eroğlu, daire amirleri ile yaptığı görüşmeden sonra toplantı salonunda 2003-2014 yıllarında Denizli'ye yapılan yatırımlarla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.


Hükümetin son 11 yılda Denizli'ye 8,5 milyar lira yatırım yaptığını ifade eden Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığının yatırımlarının da 2 milyar liraya yaklaştığını söyledi. 


Sanayi şehri olan Denizli'nin, ziraat ve turizm açısından da önemli olduğunu dile getiren Bakan Eroğlu, "Denizli'yi daha da şaha kaldıracak bir çalışma içindeyiz. Büyük bir master plan hazırladık. Büyühşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri birlikte el ele vererek Denizli'yi geleceğe hazırlayacağız. Denizli dünyaya örnek bir şehir olacak, insanlarımız buna layık" dedi.


Bakanlığının Denizli'de yaptığı yatırımları anlatan Eroğlu, sulamaya çok önem verdiklerini, 405 bin 220 dekarı yeni, 278 bin 90 dekarı rehabilitasyon olmak üzere 683 bin dekar araziyi modern sulamaya açtıklarını kaydetti.


Eroğlu, ödeneklerle 41 yılda bitecek Cindere Barajını "el atarak" bitirdiklerini, Yenicekent İletim Kanalı Projesinde 5 bin 224 metre uzunluğundaki tünellerin tamamlandığını, yıl sonunda 145 bin dekar arazinin suya kavuşacağını söyledi.


"Bin günde bin gölet" diye çılgın bir proje başlattıklarını dile getiren Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:


"Dediler ki bu yetişir mi? DSİ'nin 60. yılını kutluyoruz. Aşağı yukarı 55 yılda yapılan gölet sayısı 450 civarında. Biz üç yılda, üç yıl da değil, bin günde bin gölet yapalım diye karar aldık. 1 Ocak 2012 tarihinde düğmeye bastık. Bütün bölgeler yarışıyor. Şu anda Türkiye'de il bazında en çok gölet projesi burada. Normalde il başına 13 tane düşmesi lazım. Ama burada tam 89 tane. 76'sını bu yıl bitiriyoruz. Birinciliği her halde Denizli alacak. Biz bütün alanları sulayacağız. Ekonomik anlamda sulanacak ne kadar alan varsa sulayacağız. Ne kadar baraj, gölet yapılacak alan varsa onu da yapacağız." 


Yapım ile ilgili birçok problemin yaşandığı Yenicekent iletim kanalının 26 Aralık tarihinde açılışın gerçekleşip gerçekleşmeyeceği sorulan Eroğlu, "İnşaat o tarihte biter. Biz bunda çok kararlıyız. Bitirmeyeni, biz bitiriyoruz. Mesajım müteahhitlere. Yüzüm yumuşaktır ama içte çok sertimdir. Dolayısıyla bitirmek için herhalde gece gündüz çalışacaklardır. Mesaj alındı zaten. Zamanından önce bitirirlerse de ödül veririz" yanıtını verdi. 


Vali Demir de Bakan Eroğlu'nun her zaman Denizli'nin ihtiyaçları ile yakından ilgilendiğini belirterek, "Sanayi şehri, turizm şehri olarak bilinen Denizli, aslında bir tarım ve hayvancılık şehri. Denizli'de sulanabilir arazilerin şu anda yüzde 44'ü sulanabiliyor. Devam eden projelerimiz bitirildiğinde ki önemli bir kısmı bu yıl sonuna kadar bitirilecek, Denizli'de tarım yapılan arazilerin yüzde 51,5'i sulanmış olacak. Son on yılda bakanlıkların yaptıkları yatırımlara baktığımızda en fazla yatırımın Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından gerçekleştiğini görüyoruz" dedi.


Eroğlu, daha sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Oman Zolan tarafından karşılanan Eroğlu, "Beni Denizli'nin vekili gibi kabul ediyorlar ama ben hizmetkarıyım. Denizli'ye en çok yatırım yapan bakanlığın başında olmanın gururunu yaşıyorum. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi geçmişi ile eski belediyeciyim. Osman Bey kardeşim benim sevdiğim dostum. Burada yapılacak çalışmalara destek vereceğiz" dedi.


Eroğlu, Zolan'a bakanlığın simgesini taşıyan gümüş işlemeli tabak hediye ederken, Zolan da Besmele ve Fetih Suresi yazılı cam vazo hediye etti.


AA


Geri Dön