27 / 04 / 2024

İsmail Kahraman: Muhteşem bir dönem yaşıyoruz!

İsmail Kahraman: Muhteşem bir dönem yaşıyoruz!

Kayaş Tren Garı'nda düzenlenen Başkentray Açılış Töreni'ne katılan TBMM Başkanı İsmail Kahraman törende konuşma yaptı...



TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Kayaş Tren Garı'nda düzenlenen Başkentray Açılış Töreni'nde konuşma yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, TBMM Başkanı Kahraman, "Üç beş tahtayı ufak bir derenin üzerine koymuşlar, oranın mülki amirleri, askeri amirler bir araya gelmiş, bayraklar, davullar, zurnalar... Ne o? En fazla 3 metrelik mesafeye iki kalas koyduk diye. Ne günden ne güne geldik." dedi.

Kahraman sözlerine şu şekilde devam etti; "Şu güzelim töreni görünce 1930'lu yıllarda bir tören resmi aklıma geldi. Üç beş tahtayı ufak bir derenin üzerine koymuşlar, oranın mülki amirleri, askeri amirler bir araya gelmiş, bayraklar, davullar, zurnalar... Ne o? En fazla 3 metrelik mesafeye iki kalas koyduk diye. Ne günden ne güne geldik. Öncelikle Cenabıhakk'a daha sonra bu güzel günleri bize gösteren kişilere teşekkürlerimi sunuyorum."

Kahraman, Londra'dan sonra dünyanın ikinci metrosu olan tarihi Karaköy Tüneli'nin, Londra'dan 12 yıl sonra 1875'te hizmete girdiğini hatırlattı. Kahraman şu şekilde konuştu; "Güzel bir yol seferberliğimiz olmuştu ve yine Hicaz Demiryolu'nu yapmıştık. 8 senede koca çölü aştık, bin 400 kilometrelik Hicaz Demiryolu inşa edildi. 21 günlük mesafe 21 saate indi. Sultan Abdülhamid'in tahta çıkışının yıl dönümünde, 1908'de açıldı. Bir duraklama devri geçirdik ve derken şimdi muhteşem bir dönem yaşıyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün emek verenlerden Allah razı olsun diyoruz."


Geri Dön