26 / 04 / 2024

İsmail Zühtü Paşa Konağı'nın yeni sakini Bilfen oldu!

İsmail Zühtü Paşa Konağı'nın yeni sakini Bilfen oldu!

Bilfen Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü Üsküdar Altunizade Mahallesi'nde yer alan İsmail Zühtü Paşa Konağı'nda faaliyet gösterecek.



Bilfen Eğitim kurumlarının geçmişi 1972 yılına dayanıyor. Firmanın kurucusu Osman Öztürk 1972'de Ortaköy'deki Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ni devralarak eğitim sektörüne adım atmış.

Para'da yer alan habere göre, 1988'den bu yana Bilfen markasıyla faaliyet gösteriyor. Bu markayla ilk ilkokul 1988-89 öğretim yılında açılmış. Bir yıl sonra ise Bilfen ilkokulu ve Anaokulu eğitime başlamış. Bilfen Okulları bugün İstanbul, Ankara, Kayseri, Gaziantep, İskenderun, Antalya,  İzmir  ve Bursa'da bulunan 33 anaokulu, 20 ilkokulu, 19 ortaokulu ve 18 lisesiyle eğitim veriyor.

İsmail Zühtü Paşa Konağı nın yeni sakini Bilfen oldu!

Bilfen Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü uzunca bir süredir Küçük çamlıca Mahallesi'nde bulunuyordu. Firma, kısa bir süre önce Koşuyolu'na taşınmış. Yeni adresi de herkesin bildiği bir mekanmış. Bilfen yönetimi artık İsmail Zühtü Paşa Konağı'nda faaliyet gösterecekmiş. Üsküdar Altunizade Mahallesi'ndeki bu konak daha önce İsviçre Sigorta'ya ev sahipliği yapıyordu. Bu ünlü konağın tarihte çok önemli konukları olduğunu da belirtelim. Nazım Hikmet, Burhan Felek ve İstanbul'un önemli ailelerinden Altunizade Ailesi de bu konakta yaşamış..

 

Bilfen, Maslak'ta ilköğretim okulu açacak!


Geri Dön